Zajrzyj zanim zapytasz

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
securitycrashtest
Posty: 2
Rejestracja: 19 cze 2015, 18:26:21
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Safari MacOS

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: securitycrashtest » 19 cze 2015, 23:04:19

po22 WroteColonsecuritycrashtest, w pliku index.php znajdują się nieprawidłowe dane do bazy danych (użytkownik i hasło).

Poprawione. Działa. Wielkie dzięki:)
sunfireproject
Posty: 3
Rejestracja: 19 cze 2015, 21:52:04
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: sunfireproject » 10 lip 2015, 23:56:27

dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 11 lip 2015, 01:07:12 przez sunfireproject, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 673
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: piwo » 11 lip 2015, 00:05:24

@sunfireproject

Pod przyciskiem planu (duży niebieski przycisk) PRO jest suwak którym wybiera się czas na jaki wykupiona jest usługa oraz inne parametry towarzyszące.
{$signature}
kuelo
Posty: 3
Rejestracja: 28 lip 2015, 10:29:16
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: kuelo » 28 lip 2015, 11:36:20

Witam.
Pliki ze stroną trzeba dodać do katalogu głównego / ? czy do jakiegoś innego.
Czy strona będzie widoczna pod adresem ftp czy jakimś innym?

wrzuciłem do katalogu głównego i widać CBA Przepraszamy, strona nie została znaleziona.
po22
Posty: 404
Rejestracja: 02 sty 2015, 14:57:43
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: po22 » 29 lip 2015, 13:21:43

kuelo, widzę strona wyświetla się normalnie, jest jeszcze jakiś problem?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
kuelo
Posty: 3
Rejestracja: 28 lip 2015, 10:29:16
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: kuelo » 30 lip 2015, 12:03:14

po22, pod adresem 85.17.73.180(adres z cba file manager) nie ma nic, strona którą widzisz to z innego hostingu

---- EDIT ----

kuelo, należy przekierować dnsy domeny zarejestrowanej w innym serwisie na dnsy odpowiednie dla cba.pl żeby można było ją obsłużyć.

ns1.cba.pl
ns2.cba.pl

---- EDIT ----

czyli jak dobrze rozumie pod adresem ip strona sie nie wyświetli tylko pod adresem domenowym ?
Ja na razie nie mam przekierowanych adresów na ten hosting, chciałem tylko zobaczyć czy pod moim ip wszystko działa zanim opublikuje.
santana1
Posty: 1
Rejestracja: 29 lip 2015, 08:31:51
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1536x864

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: santana1 » 15 wrz 2015, 10:44:41

Chciałem wykasować pliki z dysku i wyskakuje mi komunikat- że pliki zostały przetworzone i nie można ich skasować.
seb-tv
Posty: 24
Rejestracja: 09 paź 2014, 18:16:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: seb-tv » 15 wrz 2015, 16:42:34

dlaczego nie mogę zainstalować żadnej wtyczki na mojej stronie wyskakuje błąd że pobieranie nie powiodło się i że coś z plikiem tymczasowym proszę o odpowiedz?
fittrip
Posty: 2
Rejestracja: 13 sie 2015, 14:32:02
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: fittrip » 23 wrz 2015, 22:06:55

Dlaczego moja poczta działa z tak dużyn opóźnieniem ?
break26
Posty: 1
Rejestracja: 16 wrz 2015, 19:20:55
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: break26 » 25 wrz 2015, 19:18:55

Witam
jestem nowy, niewiem jak jest z hotlinkowaniem u Was, przed chwila zaplacilem 4,9 za konto pro, i nie wiem gdzie szukac opcji aby dany plik można bylo znalezc pod konkretnym adresem. potrzebuje umieszczac na swojej stronce pliki które pózniej podmienie na inne pod ten sam adres. np:. zdjecie1.jpg (zawiera dostepnosc np flaga czerwono biala) a chcialbym zamienic na zdjecie2.jpg ktore zawiera kolory żółto szare, ale aby bylo to pod poprzednim adresem.
PS, zagladalem zanim zapytałem i nie znalazłem lub nie wiedzialem jak i gdzie szukac.
Lubel
Posty: 5
Rejestracja: 18 lut 2014, 14:12:19
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.lubel.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: Lubel » 28 paź 2015, 19:24:23

Czy cba posiada narzędzia do wgrania bazy danych z pliku .sql i ftp?
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 691
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: smart-tree » 29 paź 2015, 12:14:17

Lubel WroteColonCzy cba posiada narzędzia do wgrania bazy danych z pliku .sql i ftp?

Witam.
Nie ma opcji załadowania do phpmyadmina pliku z ftp. Trzeba ze swojego komputera zaimportować .sqla.
Pozdrawiam
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
testlink
Posty: 3
Rejestracja: 17 lis 2015, 11:02:45
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: testlink » 24 lis 2015, 09:23:32

Chciałem postawić TestLinka. Przy instalacji muszę wypełnić te pola " TestLink DB login, TestLink DB password"
Aby je wypełnić muszę stworzyć usera dla mojej bazy mysgl. W phpmyadmin nie mogę tego zrobić bo "nie mam uprawnień". Jest jakiś sposób abym mógł postawić TestLinka?

proszę o pomoc.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: Venite » 28 lis 2015, 21:20:45

testlink, bazę danych i jej usera możesz utworzyć w Panelu CBA w zakładce "bazy danych".
Serwer to mysql.cba.pl, login wybierasz, nazwa bazy to adres strony bez znaków specjalnych lecz z "podłogami", np. kowalski_cba_pl, port 3306.

Zresztą kreator w Panelu poda Ci wszystkie informacje :)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
amuz
Posty: 4
Rejestracja: 22 paź 2011, 12:09:29
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: amuz.cba.pl
Płeć: Kobieta
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: amuz » 18 mar 2016, 11:55:00

Dzień dobry!
Od kilku lat korzystam z cba.pl i jestem bardzo zadowolona. Mam stronę, na której publikuję moje prace. Zawsze było dobrze. Dzisiaj nagle bez żadnych moich działań mam komunikat "Database connection error (2): Could not connect to MySQL." Nadmieniam że na moim koncie jest subdomena i ona działa.
Pomóżcie mi proszę.
anna

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość