Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 02 wrz 2011, 15:43:21

A na przykładzie innych nie łaska? W simple machines forum? Proszę, byleś tylko przestał nas "posądzać" i "podchodzić do tego" w ten sposób.

Łączysz się przez FTP (choćby filemanager), i wejdz do katalogu stylów. Z tego co pamiętam było to styles(lub themes)/nazwa_tematu/
I w którymś z tamtych folderów albo i na wierzchu jest plik stylesheet.css lub pokrewny. Tam wklejasz ten kod, ewentualnie opróżnienie cache, z czym sobie już poradzić musisz bo jest to opisane.

Voila.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Hshan
Posty: 6
Rejestracja: 01 wrz 2011, 11:31:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: 2dgames.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mini mobile 240x341

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Hshan » 02 wrz 2011, 17:13:55

Wklejam ten kod do jakiegoś tam 'style.css' chcę zapisać i takie coś

Warning: ftp_put() [function.ftp-
put]: Can't open that file:
Permission denied in /var/panel/
gui/tools/filemanager/
includes/filesystem.inc.php on
line 715


O co z tym chodzi bo się zaraz zabiję?
Awatar użytkownika
Karol-
Posty: 27
Rejestracja: 31 sie 2011, 11:53:08
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Karol- » 02 wrz 2011, 17:25:39

pobierz na dysk ten plik "style.css" edytuj go tak jak Cię instrują poprzednicy i a następnie wyślij nadpisując ten istniejący
roofiwzgw
Posty: 18
Rejestracja: 28 kwie 2011, 17:41:55
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: roofiwzgw » 02 wrz 2011, 20:59:15

Jak to zrobić tutaj: http://obrazki-ut.cba.pl/ ?
Galakar
Posty: 71
Rejestracja: 14 cze 2011, 10:06:37
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: acf.cba.pl
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Galakar » 02 wrz 2011, 21:01:53

Spróbowałeś metody z pierwszego postu? Bo wygląda mi to na czysty html.
roofiwzgw
Posty: 18
Rejestracja: 28 kwie 2011, 17:41:55
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: roofiwzgw » 02 wrz 2011, 21:02:45

Usunąłem wszystko z pliku index.html ;/
Galakar
Posty: 71
Rejestracja: 14 cze 2011, 10:06:37
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: acf.cba.pl
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Galakar » 02 wrz 2011, 21:10:54

Jeśli masz arkusz stylów wbudowany w plik html dodaj drugi kod z pierwszego postu. Jeśli masz osobny plik .css to używasz pierwszego. Próbowałeś w ogóle to zrobić?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mobile 240x320

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 02 wrz 2011, 21:52:56

Zapisz ten plik na dysku, ten z dysku zmodyfikuj. Usun ten stary z serwera i wgraj nowy. To RÓWNIEŻ było wiele razy na forum.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: DeaDriam » 03 wrz 2011, 08:11:31

Hshan
jak wersja SMF
Kod wklejamy do np: SMF 2 W templatce którą używamy :
odnajdujemy na serwerze swoją templatkę /otwieramy folder css ściągamy na dysk
index.css i wklejamy ten kod na samym dole(może być też na samej gorze nie kiedy)

jest tak np w templatce BlackIbz 2.0
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
mastertyper
Posty: 31
Rejestracja: 18 wrz 2011, 18:02:49
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: mastertyper » 20 wrz 2011, 09:03:16

witam jak ukryć ten link w php fusion proszę o pomoc
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mobile 240x320

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 20 wrz 2011, 09:06:24

filemanager
Logujesz się. Szukasz katalogu ze styłami [znając życie to themes, styles, lub templates]. Tam w plikach style.css lub stylesheet.css dodajesz kod z pierwszego postu. Jak dokładnie to zrobić, było opisywane dużo razy.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
mastertyper
Posty: 31
Rejestracja: 18 wrz 2011, 18:02:49
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: mastertyper » 20 wrz 2011, 09:32:39

a przez total comander jak to zrobić tak samo
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: DeaDriam » 20 wrz 2011, 09:45:21

czy przez TC czy http://www.dobreprogramy.pl/FileZilla,P ... 13334.html
tak samo(Total potrafi pozamieniać literki z dużych na małe lub odwrotnie,więc uważaj w razie błędów)
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mobile 240x320

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 20 wrz 2011, 11:29:14

Normalnie. Wchodzisz w polecenia - połącz ftp dla starszych wersji. Dla nowszych połączenia - nowe połączenie ftp. Host to cba.pl, tryb pasywny itd. Wchodzisz do wskazanego katalogu i wybierasz plik. Dajesz prawym klawiszem i wybierasz Edytuj. Dodajesz kod, zapisujesz [ctrl plus s]. Potwierdzasz że chcesz zamienić plik. W razie problemów pobierz ten plik na komputer, edytuj i usun z serwera stary zastępując go nowym.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Czamplix
Posty: 5
Rejestracja: 03 gru 2011, 14:36:54
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: prodrift.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Czamplix » 03 gru 2011, 14:58:58

dodałem i nic pomózcie

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość