Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 19 lip 2011, 12:37:17

Galakar , też tego nie rozumiem. Napis ma tutaj akurat najmniejszy wkład w stronę. A jeśli psuje, można go ukryć. Co więc stwarza problem dla Qrchack , tego nie rozumiem... :P
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Plusiq
Posty: 16
Rejestracja: 29 cze 2011, 09:36:59
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.strefammo.c0.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Plusiq » 01 sie 2011, 18:54:44

A jest jakaś możliwość usunięcia tego linku z PA? Bo gdy chcę edytować overall_header w ../adm pokazuje mi, że CHMOD mam ustawione na 444, a gdy chcę CHMOD'a ustawić na 777, pokazuje mi że to jest możliwe tylko na Unix [coś tam], a nie na Windows [coś tam]. Jest na to jakiś sposób? :/
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 01 sie 2011, 20:09:31

Tak. Skopiować plik na komputer, usunąć z serwera i wgrać ten z komputera. Wtedy uprawnienia się zmienią i pliki się odblokują.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Plusiq
Posty: 16
Rejestracja: 29 cze 2011, 09:36:59
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.strefammo.c0.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Plusiq » 02 sie 2011, 09:51:05

Czyli, główkując po mojemu, mam skopiować plik overall_header z serwera(albo pobrać), usunąć właściwy, kopię znowu wrzucić i z poziomu FTP zmienić CHMOD'a na 777, czy same się ustawią?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 02 sie 2011, 10:50:00

Inaczej. CHMOD będzie wtedy możliwy do zmiany, a na 777 będziesz musiał zmienić sam. Poza tym wszystko dokładnie tak, jak opisałeś ;]
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Plusiq
Posty: 16
Rejestracja: 29 cze 2011, 09:36:59
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.strefammo.c0.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Plusiq » 02 sie 2011, 12:00:20

Dobra, zrobiłem.

Ostatecznie wyszło tak, że pobrałem plik, właściwy usunąłem z serwera, z poziomu komputera wstawiłem kod i plik z powrotem wrzuciłem. Prawa ustawiły się na 666(chyba). I jak wszystko było w porządku, znów zablokowałem plik.

Venite, plusiq dla ciebie. :D
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 02 sie 2011, 12:38:06

Plusiq , adekwatnie do nicku? :>
Nmzc. :P

No właśnie sam niegdyś miałem taki big problem z phpBB 3, to dlaczego by nie pomóc ;)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Hshan
Posty: 6
Rejestracja: 01 wrz 2011, 11:31:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: 2dgames.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mini mobile 240x341

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Hshan » 01 wrz 2011, 16:13:49

Pomóżta! Jak to zrobić w Simple Machine ?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: DeaDriam » 01 wrz 2011, 18:35:13

Skoro w jednym poście piszesz ze nie wiesz jak ustawić opcje szybkich odpowiedzi
to wpierw poznaj samo smf na forum smf
Tam jest wszystko i to ze smf ma swoje themy/style a one mają style.css
i tam sie to robi wg instrukcji z cba.pl
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Hshan
Posty: 6
Rejestracja: 01 wrz 2011, 11:31:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: 2dgames.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mini mobile 240x341

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Hshan » 01 wrz 2011, 19:34:22

Ajj... no... Ludzie się tylko nabijają że człowiek czegoś nie potrafi a ja mam mieć siarę przed kumplami że mnie na płatny hosting nie stać :(
Galakar
Posty: 71
Rejestracja: 14 cze 2011, 10:06:37
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: acf.cba.pl
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Galakar » 02 wrz 2011, 00:34:15

To jest jakiś wstyd że ma się konto na darmowym hostingu? Kurde... chyba się starzeję... :lol:
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: DeaDriam » 02 wrz 2011, 06:10:59

Hshan WroteColonAjj... no... Ludzie się tylko nabijają że człowiek czegoś nie potrafi

nie potrafi! Bo Mu sie nie chce poszukać na forum---------->na obu forach
Hshan WroteColona ja mam mieć siarę przed kumplami że mnie na płatny hosting nie stać

to wydaj 3 dychy na płatny i nie bedziesz musiał szukać z 3 minuty jak to zrobić

viewtopic.php?f=30&t=18812
Tobie sie nawet nie chciało zobaczyć jak działa własne zainstalowane forum itp itd

Ja mówie-- STOP-- dla takich pijawek i leni przede wszystkim
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Hshan
Posty: 6
Rejestracja: 01 wrz 2011, 11:31:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: 2dgames.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mini mobile 240x341

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Hshan » 02 wrz 2011, 11:33:23

Szukam wszędzie kuźwa i nie mogem znaleźć.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mobile 240x320

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Venite » 02 wrz 2011, 13:23:42

To szukaj dalej. Wklej do cholery ten kod css do pliku stylu strony. Gdzie są - masz na google, opisalbym na żywo, ale jak masz takie podejście - poszukaj tutaj i w google.

Pamiętaj. Jakie podejście, taka odpowiedź.!
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Hshan
Posty: 6
Rejestracja: 01 wrz 2011, 11:31:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: 2dgames.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mini mobile 240x341

Re: Ukrycie linku "Darmowy hosting CBA.pl"

Postautor: Hshan » 02 wrz 2011, 15:38:59

Dobra już więm gdzie ale jak zapisuję to co takiego jest.

Warning: ftp_put() [function.ftp-
put]: Can't open that file:
Permission denied in /var/panel/
gui/tools/filemanager/
includes/filesystem.inc.php on
line 715
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2011, 15:49:34 przez Hshan, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość