Problem z plikami

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Awatar użytkownika
Ministranciduch
Posty: 19
Rejestracja: 03 lip 2009, 14:05:11
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: ministranciduch.cba.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x800
Kontakt:

Re: Problem z plikami

Postautor: Ministranciduch » 15 sie 2009, 22:04:15

Jak tych skryptów użyć aby usunąć te pliki co mi potrzeba. utworzyć nowy plik php z tym skryptem i wrzucić do odpowiedniego katalogu a potem usuwać już można czy inaczej tych skryptów się stosuje. Proszę o odpowiedź.
thomas
Posty: 235
Rejestracja: 14 sty 2009, 14:33:33
Reputacja: 7
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Problem z plikami

Postautor: thomas » 07 wrz 2009, 21:54:28

Czy ktoś wie jak usunąć katalog który posiada chmod 362 i nie działają na niego żadne z podanych skryptów. Ten katalog to pozostałość po phocagallery - komponentu do joomla 1.5.x
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce 8)
Ajolos
Posty: 1
Rejestracja: 30 sty 2010, 17:11:18
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.imut.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x800

Re: Problem z plikami

Postautor: Ajolos » 30 sty 2010, 17:15:56

Bry.
Moja sytuacja wygląda tak: w maju 2009 założyłem sobie hosting pod adresem imut.cba.pl Następnie z niego zrezygnowałem.
Rozwój wypadków sprawił, że znów założyłem sobie taki sam hosting i teraz się go trzymam.

W folderze głównym pozostały jednak katalogi, których właścicielem jestem ja, ale z tego 'pierwszego' hostingu. Teraz nie mogę nic z nimi zrobić, a chciałbym się ich pozbyć. Dodam, że próbowałem przez klienta ftp je usunąć, zmienić uprawnienia chmodem, przetestowałem też skrypty zawarte w tym wątku. Nic nie pomogło.

Katalogów jest sztuk pięć. Jak je skutecznie zlikwidować?
Dawid530
Posty: 27
Rejestracja: 20 cze 2010, 17:50:22
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Re: Problem z plikami

Postautor: Dawid530 » 20 cze 2010, 18:23:38

jestem nowy w cba.pl i niemoge usunąc plików po pozostałościach po PHP-Funsion-PL a mianowicie Images i niewiem gdzie ten kod wkleic czy coś żeby sie to usuneło xD jestem nowy prosze o pomoc
arsartis
Posty: 3
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:47:24
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: arsartis.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Problem z plikami

Postautor: arsartis » 06 sie 2010, 13:01:56

Witam. Jestem nowym użytkownikiem i moja stronka działa poprawnie, ale mam inny problem. W górnej części stron, tam, gdzie znajduje się reklama nie obniżyła się stronka i reklama zasłania nazwę firmy . Co z tym fantem zrobić?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Problem z plikami

Postautor: fuma » 06 sie 2010, 20:18:32

zmienic pozycjonowanie strony z absolutnego na relatywne
arsartis
Posty: 3
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:47:24
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: arsartis.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Problem z plikami

Postautor: arsartis » 09 sie 2010, 12:28:36

A gdzie to zrobić? nie bardzo mogę to znależć
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Problem z plikami

Postautor: fuma » 09 sie 2010, 19:47:35

w arkuszu styli CSS. Jezeli sam napisales strone, to powinienes wiedziec o co chodzi, jezeli jednak skorzystales z szablonu to podaj adres strony.
krzysiek333
Posty: 2
Rejestracja: 06 wrz 2010, 15:44:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: korepetycje-krzeszowice.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Problem z plikami

Postautor: krzysiek333 » 06 wrz 2010, 15:57:36

Dzień Dobry

Mam pewien problem. Stworzyłem swoją pierwszą stronę internetową, wrzuciłem ją (wraz z podstronami) do swojego katalogu głównego. Wpisując swój adres wyświetla się komunikat "Witamy na stronie domowej <nazwa mojej strony> " i poniżej jest napisane "Wszystkie strony wrzucamy do głównego katalogu na swoim koncie." Nie wiem dlaczego, przecież tak właśnie zrobiłem. Usunąłem index.html, który był utworzony zaraz po stworzeniu konta FTP i zastąpiłem go swoim index.html. Niestety, dalej się nie wyświetla moja strona. Mimo że wszystko co było potrzebne znajduje się w katalogu głównym. Czy może dopiero po jakimś czasie moja strona się wyświetli?
Będę wdzięczny za odpowiedź. Proszę wybaczyć, że problem trywialny, ale jestem bardzo początkujący w tej materii.
LaY
Posty: 1120
Rejestracja: 28 sty 2009, 15:20:07
Reputacja: 33
Lokalizacja: Silesia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Problem z plikami

Postautor: LaY » 06 wrz 2010, 17:42:27

Zanim ktoś napisze jakieś pro lub "pro" porady napiszę tylko że strona już działa (przynajmniej u mnie).
http://korepetycje-krzeszowice.cba.pl
Niě nerwuj hanysa
krzysiek333
Posty: 2
Rejestracja: 06 wrz 2010, 15:44:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: korepetycje-krzeszowice.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Problem z plikami

Postautor: krzysiek333 » 07 wrz 2010, 17:53:38

Dziękuję, u mnie też już działa. Widocznie trzeba poczekać jakiś czas.
Pozdrawiam.
Marcom
Posty: 1
Rejestracja: 07 lis 2013, 07:45:35
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://gmecuscan.cba.pl/
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: Problem z plikami

Postautor: Marcom » 07 lis 2013, 08:57:09

Witam,
podczas przesyłania plików zapisało mi pliki bez nazwy są to :
plik .html
plik .rar
skrypt.php

mam pytanie jak skasować pliki bez nazwy,

podczas próby kasowania (kasuj ) dostaje taki komunikat

"Plik docelowy jest taki sam jak plik źródłowy, więc zostanie pominięty

Wszystkie zaznaczone pliki i katalogi zostały przetworzone"

Nadmieniam że usunąłem wszystkie pozostałe pliki.

Bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 673
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Problem z plikami

Postautor: piwo » 07 lis 2013, 17:47:58

Marcom WroteColonjak skasować pliki bez nazwy,

Np. filezillą, total commanderem albo wprost przeglądarką wpisując w nią ftp://nazwatwojejstrony.cba.pl
{$signature}

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość