Problem z plikami
-
- Strona na CBA.pl: windsurfingmt.cba.pl
Re: Problem z plikami
tak działa funkcja move_uploaded_file(), pobiera jako parametry: nazwe pliku przekazanego na serwer (czyli $_FILES['plik']['tmp_name']) oraz plik docelowy (czyli np. 'odpowiednia/sciezka/plik_docelowy.doc' - jesli przesylalem plik .doc). No i wlasnie nie wiem jaką ściezke katalogów mam podac.
Witam!
Mam podobny problem. Zainstalowałem Joomla! oraz kilka dodatków. Po odinstalowaniu niektórych dodatków zostały mi katalogi których nie mogę usunąć przez FTP mimo, że mają chmod 775 (nie można zmienić chmodow - wyskakuje komunikat: "nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików") Dodam, że foldery te nie znajdują się w głównym katalogu strony. Próbowałem użyć tych kodów, które podał 8-ball, ale pojawia mi się biała strona.
Może coś źle wykonuje, tak więc proszę o pomoc(jeśli można krok po kroku co z czym należy zrobić )
Z góry dziękuje.
Mam podobny problem. Zainstalowałem Joomla! oraz kilka dodatków. Po odinstalowaniu niektórych dodatków zostały mi katalogi których nie mogę usunąć przez FTP mimo, że mają chmod 775 (nie można zmienić chmodow - wyskakuje komunikat: "nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików") Dodam, że foldery te nie znajdują się w głównym katalogu strony. Próbowałem użyć tych kodów, które podał 8-ball, ale pojawia mi się biała strona.
Może coś źle wykonuje, tak więc proszę o pomoc(jeśli można krok po kroku co z czym należy zrobić )
Z góry dziękuje.
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Dobra robisz tak:
1. W katalogu, w którym jest ten katalog co go nie możesz usunąć tworzysz plik o nazwie usu.php.
2. Wklejasz do tego pliku taki kod:
3. Na dole tego kodu zamiast aaaaa wpisujesz nazwę katalogu, który chcesz usunąć.
4. Nadaj mu CHMOD-y 777. Temu plikowi usu.php
5. W przeglądarce wpisujesz adres tego pliku np.: www.dzbanek.cba.pl/admin/usu.php
I katalog usunięty.
1. W katalogu, w którym jest ten katalog co go nie możesz usunąć tworzysz plik o nazwie usu.php.
2. Wklejasz do tego pliku taki kod:
Kod: Zaznacz cały
<?php
function delete_directory($dirname) {
if (is_dir($dirname))
$dir_handle = opendir($dirname);
if (!$dir_handle)
return false;
while($file = readdir($dir_handle)) {
if ($file != "." && $file != "..") {
if (!is_dir($dirname."/".$file))
unlink($dirname."/".$file);
else
delete_directory($dirname.'/'.$file);
}
}
closedir($dir_handle);
rmdir($dirname);
return true;
}
delete_directory('aaaaaaa');
?>
4. Nadaj mu CHMOD-y 777. Temu plikowi usu.php
5. W przeglądarce wpisujesz adres tego pliku np.: www.dzbanek.cba.pl/admin/usu.php
I katalog usunięty.
Tylko po robocie nie zapomnij usunąć tego pliku.
-
- Strona na CBA.pl: www.cameleon-web.cba.pl
- Kontakt:
Witam jestem nowym użytkownikiem na cba.pl i mam mały problem z odpaleniem swojej strony na serwerze mam już wrzucony przykładowy plik index.html i plik css po wpisaniu w przeglądarkę adresu strony cameleon-web.cba.pl wyświetla się info z cba.pl
Przepraszamy, strona nie została znaleziona.
Sprawdź poprawność adresu lub zajrzyj na stronę główną www.cba.pl
nie wiem czy problem tkwi w nazwie "myślnik" www.cameleon-web.pl
sprawdziłem już wszystko czy plik ma nadane chmod'y czy ma nazwę z małej litery i czy nie ma błędu w nazwie pliku i nic strona się dalej nie wyświetla, chyba że coś jeszcze pominąłem
Przepraszamy, strona nie została znaleziona.
Sprawdź poprawność adresu lub zajrzyj na stronę główną www.cba.pl
nie wiem czy problem tkwi w nazwie "myślnik" www.cameleon-web.pl
sprawdziłem już wszystko czy plik ma nadane chmod'y czy ma nazwę z małej litery i czy nie ma błędu w nazwie pliku i nic strona się dalej nie wyświetla, chyba że coś jeszcze pominąłem
-
index.html jest w głównym katalogu Twojego konta (tuż po wejściu do ftp)?
To który adres jest Twój?
-
- Strona na CBA.pl: www.cameleon-web.cba.pl
- Kontakt:
cameleon-web.cba.pl - to jest mój adres
(...)
www.cameleon-web.pl - a to alias do mojego konta pomyliłem się podczas pisania
index.htmml jest oczywiści w katalogu głównym
(...)
www.cameleon-web.pl - a to alias do mojego konta pomyliłem się podczas pisania
index.htmml jest oczywiści w katalogu głównym
-
- Strona na CBA.pl: forum-ugame.cba.pl
Miałem problem z usunięciem katalogu z mojego FTP i dzięki waszym skryptom udało się to bez problemu.
Dzięki wielkie.
Dzięki wielkie.
Witam
Mam problem z usunięciem katalogów, próbowałem skryptów z forum niestety nie działają albo coś robię źle. Głowny problem to pliki z rozszerzeniem np:".pureftpd-upload.47d2eebb.15.60ce.8034f2a", nie mogę nic z nimi zrobić a blokują jakiekolwiek operacje.
Konto: ephrom.cba.pl
Katalogi do skasowania: joomla, piwik, strona.
Proszę o skasowanie tych katalogów ewentualnie podpowiedź jak to zrobić
Z góry dziękuję
pozdrawiam
ephrom
Mam problem z usunięciem katalogów, próbowałem skryptów z forum niestety nie działają albo coś robię źle. Głowny problem to pliki z rozszerzeniem np:".pureftpd-upload.47d2eebb.15.60ce.8034f2a", nie mogę nic z nimi zrobić a blokują jakiekolwiek operacje.
Konto: ephrom.cba.pl
Katalogi do skasowania: joomla, piwik, strona.
Proszę o skasowanie tych katalogów ewentualnie podpowiedź jak to zrobić
Z góry dziękuję
pozdrawiam
ephrom
Proszę przesłać swoje dane logowania na moje PW.
-
- Strona na CBA.pl: www.126rdhradom.y0.pl
mam taki problem. nagralem 2 obrazki pozniej nie byly mi juz potrzebne wiec je usunalem. jednak w statystyki jest ze to 1 gb jest wykorzystywany przez te obrazki. co mam zrobic ze by zwolnic to miejsce? uzywam total comander
Nic. Nie masz limitu quoty dyskowej na serwerze, poza tym licznik niedługo się sam zaktualizuje.