Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
monk
Posty: 556
Rejestracja: 11 sty 2009, 12:14:57
Reputacja: 5
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: monk » 03 lut 2009, 18:10:52

Ahh... To tutaj to wrzucasz. W takim razie na początku pliku.
Crashowiak
Posty: 57
Rejestracja: 07 lip 2008, 10:03:08
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.spyroworld.cba.pl/news.php
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x720
Kontakt:

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: Crashowiak » 03 lut 2009, 18:26:25

CodeColon Select All Code

<?php
/*---------------------------------------------------+
| eXtreme-Fusion  Content Management System          |
+----------------------------------------------------+
| Copyright (c) 2005 eXtreme Crew                    |
| http://www.extreme-fusion.pl                       |
+----------------------------------------------------+
| Engine Php-fusion by Nick Jones                    |
| http://www.php-fusion.co.uk/                       |
+----------------------------------------------------+
| Released under the terms & conditions of v2 of the |
| GNU General Public License. For details refer to   |
| the included gpl.txt file or visit http://gnu.org  |
+----------------------------------------------------*/
if (eregi("maincore.php", $_SERVER['PHP_SELF'])) die();

// If register_globals is turned off, extract super globals (php 4.2.0+)
if (ini_get('register_globals') != 1) {
    if ((isset($_POST) == true) && (is_array($_POST) == true)) extract($_POST, EXTR_OVERWRITE);
    if ((isset($_GET) == true) && (is_array($_GET) == true)) extract($_GET, EXTR_OVERWRITE);
}


// Prevent any possible XSS attacks via $_GET.
foreach ($_GET as $check_url) {
    if ((eregi("<[^>]*script*\"?[^>]*>", $check_url)) || (eregi("<[^>]*object*\"?[^>]*>", $check_url)) ||
        (eregi("<[^>]*iframe*\"?[^>]*>", $check_url)) || (eregi("<[^>]*applet*\"?[^>]*>", $check_url)) ||
        (eregi("<[^>]*meta*\"?[^>]*>", $check_url)) || (eregi("<[^>]*style*\"?[^>]*>", $check_url)) ||
        (eregi("<[^>]*form*\"?[^>]*>", $check_url)) || (eregi("\([^>]*\"?[^)]*\)", $check_url)) ||
        (eregi("\"", $check_url))) {
    die ();
    }
}
unset(
$check_url);


 


Usunąłem tamto co podmieniałem, byście powiedzieli co mam podmienić teraz.
Webdesigner
Posty: 1803
Rejestracja: 26 mar 2008, 15:55:03
Reputacja: 89
Lokalizacja: /dev/null/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux 1440x900

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: Webdesigner » 03 lut 2009, 18:30:14

"<?php" zamień na:

CodeColon Select All Code

<?php
error_reporting
(E_ALL);
ini_set('display_errors',1); 
czyli początek pliku będzie taki:

CodeColon Select All Code

<?php
error_reporting
(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
/*---------------------------------------------------+
| eXtreme-Fusion  Content Management System          |
+----------------------------------------------------+
| Copyright (c) 2005 eXtreme Crew                    |
| http://www.extreme-fusion.pl                       |
+----------------------------------------------------+
| Engine Php-fusion by Nick Jones                    |
| http://www.php-fusion.co.uk/                       |
+----------------------------------------------------+
| Released under the terms & conditions of v2 of the |
| GNU General Public License. For details refer to   |
| the included gpl.txt file or visit http://gnu.org  |
+----------------------------------------------------*/
 
Image
Crashowiak
Posty: 57
Rejestracja: 07 lip 2008, 10:03:08
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.spyroworld.cba.pl/news.php
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x720
Kontakt:

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: Crashowiak » 03 lut 2009, 19:25:44

Ok strona działa, ale coś jest nie tak z ShoutBoxem, losową fotką i reklamą... wejdźcie i sami zobaczcie - http://www.spyroworld.cba.pl
Webdesigner
Posty: 1803
Rejestracja: 26 mar 2008, 15:55:03
Reputacja: 89
Lokalizacja: /dev/null/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux 1440x900

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: Webdesigner » 03 lut 2009, 19:40:10

Możesz już wyłączyć raportowanie błędów (usunąć:

CodeColon Select All Code

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);  
) Albo zamienić

CodeColon Select All Code

error_reporting(E_ALL); 

na:

CodeColon Select All Code

error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); 
Image
Crashowiak
Posty: 57
Rejestracja: 07 lip 2008, 10:03:08
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.spyroworld.cba.pl/news.php
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x720
Kontakt:

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: Crashowiak » 03 lut 2009, 19:49:06

Dzięki wielkie Webdesigner ;)
Awatar użytkownika
Ziom73
Posty: 117
Rejestracja: 30 cze 2008, 13:23:10
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.webnets.cba.pl/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1680x1050
Kontakt:

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: Ziom73 » 10 kwie 2009, 21:01:36

Mi nie działa, i strona i debug.php:
http://schoolhack.cba.pl/debug.php
Webdesigner
Posty: 1803
Rejestracja: 26 mar 2008, 15:55:03
Reputacja: 89
Lokalizacja: /dev/null/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux 1440x900

Re: Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: Webdesigner » 10 kwie 2009, 21:14:54

Możliwe, że Twój skrypt później wyłącza raportowanie błędów.
Albo jest coś w stylu:

CodeColon Select All Code

if(!defined('COS')){die();} 
Image
pawjol
Posty: 1
Rejestracja: 14 kwie 2017, 16:15:25
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Jak włączyć wyświetlanie błędów PHP na stronie

Postautor: pawjol » 30 cze 2017, 14:38:43

Ja zawsze korzystam z pomocy Houston mamy problem, zawsze mi chętnie pomoga i błyskawicznie rozwiążą problem jeśli chodzi o wszęlkie wirusy, błędy na stronach itp.

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość