FTP dziala znowu na standardowym porcie

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Linux 1920x1080

FTP dziala znowu na standardowym porcie

Postautor: rkd77 » 23 cze 2009, 10:55:10

Do odwołania FTP nasłuchuje na porcie 210. Za dużo klientów się chciało łączyć na standardowy port.
W ustawieniach klienta należy ustawić tryb pasywny i port 210.
Jeśli, nie ma ustawień portu należy go wpisać za adresem, tzn. cba.pl:210 .

Proszę w miarę możliwości korzystać z klienta FTP, bo jest łatwiej i mniej obciąża serwer.

Jeśli to nie pomoże pozostaje filemenadżer z panelu.

EDIT
FTP dziala znowu na standardowym porcie.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
crpl
Posty: 4
Rejestracja: 13 cze 2009, 19:20:37
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.centrum-rapu.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Re: FTP CHODZI NA PORCIE 210

Postautor: crpl » 23 cze 2009, 17:37:39

Dzięki rkd77 jesteś the best !! :D
eider
Posty: 1276
Rejestracja: 12 cze 2009, 08:09:47
Reputacja: 16
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: <span style=

Postautor: eider » 23 cze 2009, 20:14:09

Ej no co jest. Tydzień temu wyczyściłem serwer. Dzisiaj paczę, a tu wszytskie pliki są. Może ktoś mi wytłumaczyć co sie stało?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: <span style=

Postautor: fuma » 23 cze 2009, 20:40:14

eider przenosimy serwera, mozliwe, ze wyczysciles konto tuz przed samymi przenosinami. W kazdym badz razie nie powinno sprawic Tobie problemow ponowne wyczysczenie konta.
eider
Posty: 1276
Rejestracja: 12 cze 2009, 08:09:47
Reputacja: 16
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: <span style=

Postautor: eider » 24 cze 2009, 11:24:30

Gdyby to były przenosiny to bym nie pisał. Ale to się stało po przenosinach, dlatego pisze. Co prawda konto uczyściłem i wysyłam teraz nowe pliki, ale jest bardzo ciekawy co sę stało...

PS. Muszę pochwalić hosting cba.pl. FTP działa owiele szybciej.
Awatar użytkownika
Jolievin
Posty: 8
Rejestracja: 30 maja 2009, 14:31:07
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: jolievin.cba.pl
Płeć: Kobieta
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Re: <span style=

Postautor: Jolievin » 24 cze 2009, 20:11:14

Loguje się wszystko jest ok ale nie można odzyskać listy katalogów
czy to wina tego przenoszenia serwera ? i przez jakiś czas jeszcze tak może być czy mam się tym przejmować ?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: <span style=

Postautor: fuma » 24 cze 2009, 20:37:33

jakiej listy katalogow?
Bartek2
Posty: 7
Rejestracja: 08 lut 2009, 07:41:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://summer-glau.cba.pl/
Lokalizacja: Trzebinia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x800
Kontakt:

Re: <span style=

Postautor: Bartek2 » 25 cze 2009, 03:53:57

@Jolievin
W moim przypadku włączenie w kliencie FTP trybu pasywnego pomogło.
Awatar użytkownika
Andrzejster
Posty: 22
Rejestracja: 17 lut 2009, 17:35:32
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://wirtualhogwart.y0.pl
Lokalizacja: Gdynia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Re: <span style=

Postautor: Andrzejster » 25 cze 2009, 15:30:27

A mogę wiedzieć jakie dane trzeba wpisać w FileZilli, żeby działało normalnie bo jak wpisuje:
Host: adres mojej strony
Nazwa użytkownika: nazwa
Hasło: Hasło
Port: 210

To zaczyna łączyc, ale po chwili: Nie można połączyć z serwerem
Czy może mi ktos napisać co źle wpisuje (ew. poprawić błędy)?
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: <span style=

Postautor: Gromed » 25 cze 2009, 15:49:53

spróbuj:
host:cba.pl:210
nazwa usera: admin@kontona.cba.pl
hasło: hasło
port: 210
Awatar użytkownika
Andrzejster
Posty: 22
Rejestracja: 17 lut 2009, 17:35:32
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://wirtualhogwart.y0.pl
Lokalizacja: Gdynia
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Re: <span style=

Postautor: Andrzejster » 25 cze 2009, 16:29:40

Niestety to samo. W FileZilli istnieje Menadżer stron. Zmieniłem tam w jakiejś z zakładek na tryb pasywny i wtey dałem połącz i zadziałało. Tylko nie chciałbym tam za każdym razem wchodzić wolałbym używać pola Szybkie połączenie i tej listy rozwijanej.
Awatar użytkownika
mariuszdybala
Posty: 64
Rejestracja: 10 lut 2008, 18:05:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.mariuszdybala.cba.pl/
Lokalizacja: Tuszyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Linux 1280x800

Re: <span style=

Postautor: mariuszdybala » 25 cze 2009, 17:47:18

Ja robię tak

host:cba.pl
nazwa usera: admin@kontona.cba.pl
hasło: hasło
port: 210

i działa u mnie rozwija się to menu Szybko połącz i mogę wybrać to ustawienie, bez ciągłego wpisywania

Mariusz Dybała
IVAN
Posty: 2
Rejestracja: 26 cze 2009, 15:54:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 800x600

JAK ZAŁOŻYĆ STRONĘ NA BEZPŁATNYM SERWERZE W CBA.PL?

Postautor: IVAN » 26 cze 2009, 16:55:52

SZUKAŁEM JAK TO ZROBIĆ ALE NIE WIEM GDZIE TO JEST!
PRÓBOWAŁEM NA GŁÓWNEJ STRONIE SIĘ ZAREJESTROWAĆ TO MI PISAŁO ŻE NIE JESTEM
W POLSCE ŻEBYM POPROSIŁ ZNAJOMEGO W POLSCE O COŚ TAM I ŻE MAM ZŁE PROXY
ŻEBYM JE ZMIENIŁ
A POTEM TAKI KOMUNIKAT WYŚWIETLAŁO: Your IP have registed once with 30 minutes!
PROSZĘ JEŚLI KTOŚ WIE JAK SIĘ ZAKŁADA STRONĘ TUTAJ NA DARMOWYM SERWERZE TO PROSZĘ O OPIS KROK PO KROKU POWTARZAM KROK PO KROKU
W CO MAM KLIKNĄĆ ŻEBY ZAŁOŻYĆ STRONĘ NA SERWERZE
ALBO PODAJCIE MI MAILA DO ADMINA TO TEŻ TAM NAPISZĘ
DZIĘKUJĘ
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: FTP CHODZI NA PORCIE 210

Postautor: fuma » 26 cze 2009, 17:05:20

IVAN klawiatura sie Tobie zepsula czy co? Pisanie z wlaczonym caps lock nie jest dobrze postrzegane na zadnym normalnym forum.
Awatar użytkownika
kamil-s
Posty: 8
Rejestracja: 22 mar 2009, 10:32:35
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: taniec-warzyski.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: kamil-s » 29 cze 2009, 11:18:05

jestem pod e-meil: kamilddx@op.pl i gg: 10865337

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość