FTP dziala znowu na standardowym porcie

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: DeaDriam » 08 lut 2014, 11:00:44

Carrixyz75
wszystkie dane masz w otrzymanym emailu
do ftp wysylu plikow polecam i nie tylko ja filezilla na porcie 21
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
Giggsy
Posty: 41
Rejestracja: 27 cze 2008, 10:05:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Giggsy » 27 kwie 2014, 01:45:31

Z mojego punktu widzenia coś to ftp nie działa.

Wchodzę według własnych danych na ftp x-raymedica.cba.pl i cóż lipa. Nie mogę dostać się na serwer, bo do chodzi przy łączeniu do momentu MSLD i potem przerywa połączenie. Wiecie może panowie czym to może być spowodowane?

Sorry, że o tak późnej porze pisze i zapewne w złym temacie, ale cóż potrzebuje dostępu do serwera jak najszybciej, bo bez tego nie idzie robić strony.

Jeśli moglibyście wyjaśnić jak się na niego dostać jeszcze raz to będę wdzięczny. Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x600
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: DeaDriam » 27 kwie 2014, 05:53:24

Giggsy
Filezilla port 21 lub 210
sprobuj w trybie pasywnym..jak nie to auto
moze firewall psoci na portach?
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Awatar użytkownika
Giggsy
Posty: 41
Rejestracja: 27 cze 2008, 10:05:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Giggsy » 27 kwie 2014, 07:05:22

Już próbowałem w trybie pasywnym wraz z portami 21 oraz 210 i na odwrót. Każdy sposób i nic. Dochodzi do momentu MSLD i wyłącza. To co serwery nie wyrabiają czy jak? Bez urazy panowie, ale nie wiem co się dzieje, więc pytam dlaczego tak się dzieje.

Za pomoc z góry dziękuję jeszcze raz.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x600
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: DeaDriam » 27 kwie 2014, 10:15:17

cos nie halo..nie Ty jeden
viewtopic.php?f=17&t=24776
Administracja musi zareagowac
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: rkd77 » 27 kwie 2014, 10:20:36

Giggsy, sorry, miało być lepiej, wyszło jak zwykle. Nie załadowałem nf_conntrack_ftp.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
iplayagame
Posty: 1
Rejestracja: 12 lis 2014, 08:43:19
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1024x768

Re: Total Commander i błąd połączenia FTP

Postautor: iplayagame » 04 gru 2014, 21:29:42

Posiadam Total Commander 8.51a. Wchodzę w Ftp. Wpisuję w danych miejscach: Sesja : od komputera po konsole. Nazwa hosta [:port]: cba.pl:210 . Użytkownik : admin@odkomputerapokonsole.cba.pl . Hasło : Moje hasło. Klikam ok a potem połącz i pisze; Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS]. Kolejna linijka; You are user number 3 of 60 allowed. Kolejna; This is private system - No anonymous login. kolejna; USER admin@odkomputerapokonsole.cba.pl OK. Password required *********. I na koniec błąd; Login authentication failed i wyskakuje okienko w którym jest napisane 530 authentication failed Spróbować z tym samym hasłem czy wprowadzić je ponownie? Mimo że wpisuje wszystko dobrze to i tak wyskakuje to samo wiecie co zrobić?
diamondferrets
Posty: 27
Rejestracja: 03 mar 2008, 09:39:18
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Android

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: diamondferrets » 06 sty 2015, 11:50:34

Mam taki sam problem, ciągle błąd z hasłem
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: rkd77 » 06 sty 2015, 13:44:30

diamondferrets, możesz się zalogować do filemanagera?
Jako host podajesz pełną nazwę domeny czy cba.pl?
Powinna być domena.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
sronaqu
Posty: 3
Rejestracja: 24 kwie 2018, 19:19:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

FTP dziala znowu na standardowym porcie

Postautor: sronaqu » 24 kwie 2018, 19:22:53

ooooooo
sronaqu
Posty: 3
Rejestracja: 24 kwie 2018, 19:19:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

FTP dziala znowu na standardowym porcie

Postautor: sronaqu » 24 kwie 2018, 19:23:20

ooooo :lol: :lol: :lol:

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości