FTP dziala znowu na standardowym porcie

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
rafal1976
Posty: 2
Rejestracja: 27 lut 2010, 20:06:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: zsstarozreby.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: rafal1976 » 27 lut 2010, 20:16:21

Witam.
Ustawiłem wszystko w Filezilla tak jak trzeba i nie działa - ani na porcie 21, ani na 210. Na porcie 21 wyskakuje mi komunikat:
"530 Login Authentication failed" - co on oznacza?

Natomiast na porcie 210 pomimo 5 prób jest tylko komunikat "Nie można się połączyć"
eider
Posty: 1276
Rejestracja: 12 cze 2009, 08:09:47
Reputacja: 16
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Safari Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: eider » 27 lut 2010, 22:20:29

To znaczy, że podajesz nieprawidłowe dane.
rafal1976
Posty: 2
Rejestracja: 27 lut 2010, 20:06:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: zsstarozreby.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: rafal1976 » 28 lut 2010, 22:40:15

Jak dane mogą być nieprawidłowe, skoro przez stronę cba normalnie się loguję, a przez Filezilla tymi samymi danymi już nie?

---- EDIT ----

Już działa!!! Była mała literówka w danych :)
hohey
Posty: 1
Rejestracja: 17 lip 2010, 16:33:53
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: yarocorp.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: hohey » 17 lip 2010, 16:49:30

Szanowni forumowicze. Chciałbym zasięgnąć Waszej porady dotyczącej logowania. Mianowicie. Na stronie głównej cba.pl w panelu użytkownika wpisuję swój login na podstawie przykładu: admin@kowalski.cba.pl. i hasło.
Z kolei na stronie http://cba.pl/panel/tools/filemanager/ wpisując te same dane nie mogę się zalogować. Doszedłem jakie jest hasło, ale jak je zmienić, aby było takie samo jak do logowania w panelu?
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: bosopopiasq » 19 lip 2010, 06:46:16

Zarządzaj SQL/Użytkownicy bazy danych -------->Zmień hasło
Image
gil-ghalad
Posty: 1
Rejestracja: 28 lip 2010, 15:50:40
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gil-ghalad.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: gil-ghalad » 28 lip 2010, 15:59:01

a ja mam takie pytanie.
Po co jest to:
Odpowiedź 220 You will be disconnected after 60 seconds of inactivity.

co pochodzi z waszego serwera ftp. Jest to dość mocno irytujące, że chcąc zrobić drobne poprawki na stronie już na serwerze co chwila mnie rozłącza i muszę za każdym razem od nowa logować. Po co to i czy nie da się tego czasu nieaktywności znieść albo choć wydłużyć??
Powyższe to log z FilleZilla, ale na TC mam to samo.
Jedi Knight
Posty: 3
Rejestracja: 19 cze 2013, 22:12:25
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://asgbezgranic.cba.pl/
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1600x900

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Jedi Knight » 19 cze 2013, 22:22:34

Witam taki problem:
Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /var/panel/gui/tools/filemanager/includes/filesystem.inc.php on line 61
Błąd
Nie można zalogować się na serwer FTP127.0.0.1 użytkownik admin@asgbezgranic.cba.pl.

I z poziomu Filezilli używajac quick connection, i portu 210, efekt ten sam.
Do forum [forum: http://asgbezgranic.cba.pl/ForumSMF/index.php] które jest na tym koncie ftp tez nie ma dostepu.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3196
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mini 360x503

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Venite » 19 cze 2013, 23:29:18

Czy dane są poprawne?
Czy strona nie została zablokowana?
Weź też pod uwagę, że serwerem od niedawna nie jest cba.pl, tylko jako serwery wpisuje się adres strony (np. Kowalski.cba.pl itp)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Jedi Knight
Posty: 3
Rejestracja: 19 cze 2013, 22:12:25
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://asgbezgranic.cba.pl/
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1600x900

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Jedi Knight » 20 cze 2013, 11:36:34

dane są poprawne. Zawsze były nic się nie zmieniło. Tym bardziej nie może być błędy wpisywania hasła i loginu, ponieważ używam przeglądarkowego zapamietywnia haseł, wiec samo jest wpisywane. I zawsze działało, po prostu od tygodonia przestało i tyle. Nie wiem co mam zrobić ponieważ, skoro dostępu do plików nie mam, nie mam jak naprawić swego SMF forum, bo ono też teraz nie działa, jak już pisałem wcześniej. Czy jest jakiś oficjanlny adres emial, gdzie można się zapytać Adminów o sprawdzenie stanu tego konta ftp?
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: rkd77 » 20 cze 2013, 15:31:29

Jedi Knight, nie wiem dlaczego tak jest.
Albo jacyś hakerzy pozmieniali hasła albo przestało działać samo. Obstawiam to drugie.
Zmiana hasła do ftp w panelu cba powinna pomóc.
http://cba.pl/panel/
Login: nazwakonta.cba.pl
Hasło: haslo_do_panelu
Konta ftp -> Edycja -> Hasło, Powtórz hasło -> Zapisz zmiany

Edit:
Zmieniła się implementacja funkcji crypt w blibliotece libc. Niektóre "salt" nie są przyjmowane, choć wcześniej były i funkcja zwraca błąd. Wcześniej hasła były ograniczone do 8 znaków. Ten limit został zniesiony dla nowych haseł na cba, dodatkowo nowe są mocniej "solone". Lepiej zmienić hasła do ftp i panelu.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Jedi Knight
Posty: 3
Rejestracja: 19 cze 2013, 22:12:25
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://asgbezgranic.cba.pl/
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1600x900

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Jedi Knight » 22 cze 2013, 18:16:13

Miałeś racje :)) Dzięki, zmiana hasła na bradziej solidne, typu Litery duże małe i liczby, dało efekt że po zmianie bez problemu się zalogowałem. Mam nadzieje że dla przyszłych użytkowników będzie to dobre wyjście z sytuacji.
Ewa331
Posty: 1
Rejestracja: 03 sty 2014, 18:10:59
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mini mobile

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Ewa331 » 05 sty 2014, 20:03:08

WITAM JAK I GDZIE MAM USTAWIĆ KONTO FTP?
PROSZĘ O POMOC KROK PO KROKU
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: rkd77 » 05 sty 2014, 20:49:23

Ewa331, domyślnie przy zakładaniu konta na cba tworzone jest konto ftp admin@nazwakonta
z takim samym hasłem jak do panelu do nazwakonta. Np.
jakieskonto.cba.pl -> admin@jakieskonto.cba.pl

Można dodać lub usunąć użytkowników FTP i ustawić im hasła w panelu cba w zakładce Konta FTP.
Panel cba jest pod adresem http://www.cba.pl/panel/
Loginem jest nazwa domeny, a hasło jak ustalono przy zakładaniu.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Carrixyz75
Posty: 5
Rejestracja: 07 lut 2014, 21:47:55
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: Carrixyz75
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Carrixyz75 » 07 lut 2014, 21:54:43

Aha czyli konto na CBA i na FTP ma takie samo hasło i jest tworzone jednocześnie

____________________
Pośpiesz się http://www.biuropetra-poznan.pl/oferta/ksiegowosc-dla-firm zanim inni Cię nie uprzedzą!
Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, 10:32:56 przez Carrixyz75, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 673
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: piwo » 08 lut 2014, 06:17:10

Ewa331 WroteColonWITAM JAK I GDZIE MAM USTAWIĆ KONTO FTP?
PROSZĘ O POMOC KROK PO KROKU

Carrixyz75 WroteColonAha czyli konto na CBA i na FTP ma takie samo hasło i jest tworzone jednocześnie

Najlepiej zawsze wejść do głównego panelu swojego konta gdzie można (należy) upewnić się co jest, gdzie jest i jak jest,
gdzie samemu można ustawić czy poprawić wszystkie swoje hasła, nazwy użytkowników, FTP, SQL, poczta, wersja PHP, wyłączyć reklamy
i ogólnie zrobić wszystko co związane z kontem.

Image
{$signature}

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość