FTP dziala znowu na standardowym porcie

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Gromed » 29 cze 2009, 11:38:17


pod tym, lub przez jakiegoś klienta FTP;
Awatar użytkownika
kamil-s
Posty: 8
Rejestracja: 22 mar 2009, 10:32:35
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: taniec-warzyski.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: kamil-s » 29 cze 2009, 17:36:29

Działa :jupi: :jupi: :jupi: Nareszcie działa u mnie. Wielkie Dzięki dla Adminów.
wchodzę http://cba.pl/panel/tools/filemanager/index.php
i wpisuje

Przykład
Image
jestem pod e-meil: kamilddx@op.pl i gg: 10865337
Awatar użytkownika
Lisu15
Posty: 23
Rejestracja: 14 lut 2009, 18:54:43
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: online-help.cba.pl
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Lisu15 » 04 lip 2009, 13:24:31

A ja mam pytanie jak to ustawic w Total Commanderze.

CodeColon Select All Code

Sesja:
Nazwa Hosta:
Użytkownik:
Hasło:
 


Prosze o pomoc.
[you] Potrzebujesz Pomocy?? Wejdz: www.online-help.cba.pl my ją udzielamy każdemu i na każdy temat.
Webdesigner
Posty: 1803
Rejestracja: 26 mar 2008, 15:55:03
Reputacja: 89
Lokalizacja: /dev/null/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux 1440x900

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Webdesigner » 04 lip 2009, 13:49:55

Sesja: cokolwiek np. Moja strona na CBA
Nazwa hosta: cba.pl (lub: cba.pl:210 jeśli chcesz łączyć się przez port 210)
Użytkownik: użytkownik@nazwa_konta.cba.pl
Hasło: Twoje hasło
Image
kingsor
Posty: 3
Rejestracja: 22 lip 2009, 09:34:14
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: nfsking.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: kingsor » 22 lip 2009, 09:44:04

witam!
Wszystkim pieknie działa a mi nie. Loguje sie na filemenager tak jak zawsze wbijam login i hasło. Loguj -> i pokazuje sie taki komunikat :

Błąd

Moduł FTP ala PHP nie jest zainstalowany.

Administrator tej strony powinien zainstalować ten moduł. Instrukcja instalacji znajduje się pod adresem php.net


Wstecz or Przejdź do strony logowania

View technical details


Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Przeciez jeszcze wczoraj wchodziłem bez problemu i wysyłałem pliki. Co trzeba zrobic? Jak zainstalować ten moduł?
Przypominam ze moja strona działa.
Prosze o szybka pomoc.
Awatar użytkownika
szymon
Posty: 36
Rejestracja: 18 paź 2008, 19:39:02
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: bmwtm.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1200

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: szymon » 28 lip 2009, 12:48:43

Bo robili coś na serwerze chyba
Ale już działa

Ps: Przez jakiś czas ostatnio był JavaUpload a teraz nie ma:( i był innych adres:
http://cba.pl/panel/gui/tools/filemanager/index.php
A teraz nie ma Javy i jest normalny adres
Czy będzie Java?
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Arora Linux 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: rkd77 » 28 lip 2009, 14:28:41

szymon WroteColonBo robili coś na serwerze chyba
Ale już działa

Ps: Przez jakiś czas ostatnio był JavaUpload a teraz nie ma:( i był innych adres:
http://cba.pl/panel/gui/tools/filemanager/index.php
A teraz nie ma Javy i jest normalny adres
Czy będzie Java?


Przecież jest: Przyślij Java
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
zskamien
Posty: 1
Rejestracja: 06 sie 2009, 01:22:15
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.zskamien.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: zskamien » 06 sie 2009, 01:31:31

Umieściłam zgodnie z instrukcją za pomocą total com stroną na serwerze i nie widać jej. Czy może mi ktoś pomóc i napisać co zrobiłam źle i jak to naprawić. Mój adres www.zskamien.cba.pl
gizord
Posty: 1
Rejestracja: 07 sie 2009, 18:49:21
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

IP..

Postautor: gizord » 08 sie 2009, 15:00:13

Siema jak mam sie polaczyc z serverem przez putty? jakie ip i port?
Webdesigner
Posty: 1803
Rejestracja: 26 mar 2008, 15:55:03
Reputacja: 89
Lokalizacja: /dev/null/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux 1440x900

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Webdesigner » 08 sie 2009, 16:16:59

Image
Awatar użytkownika
grzechu501
Posty: 18
Rejestracja: 24 lut 2008, 21:56:28
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.kumax.cba.pl
Lokalizacja: Posen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: grzechu501 » 13 sie 2009, 15:06:05

witam
ja mam problem z kontem poniewaz nie mogę się zalogowac ani przez ftp (filezilla) ani nawet na stronie głównej cba
ma ktos tez ten sam problem lub wie jak go rozwiązac ??
próbowałem juz w filezilli zmieniac port na 210 ale dalej to samo

Status: Znajdowanie adresu IP dla cba.pl
Status: Łączenie do 95.211.92.27:210...
Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...
Odpowiedź 220-FTP server ready.
Odpowiedź 220 This is a private system - No anonymous login
Polecenie: USER admin@deadlynight.cba.pl
Odpowiedź 331 User admin@deadlynight.cba.pl OK. Password required
Polecenie: PASS ***********
Odpowiedź 530 Login authentication failed
Błąd: Błąd krytyczny
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem


posiadam kilka stron i na inne da się zalogowac
login jest napewno dobry bo strona www.deadlynight.cba.pl działa
a hasło tez bo do innych stron do których moge się zalogowac mam takie samo
proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Gromed » 13 sie 2009, 15:18:23

dla pewności zmień hasło do FTP; nawet na takie samo;
Chłopek
Posty: 261
Rejestracja: 24 mar 2009, 18:42:29
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.zuziawdrodze.cba.pl
Lokalizacja: Żywiec-Sienna
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x800
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Chłopek » 25 sie 2009, 19:01:55

Coś ostatnio często zdarzają sie dość długie momenty, że bardzo ciężko lub w ogóle nie można się połączyć z cba-z forum, stroną własną czy główną cba.
Robicie coś, że takie przestoję są?
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Gromed » 25 sie 2009, 19:03:37

Chłopek
Posty: 261
Rejestracja: 24 mar 2009, 18:42:29
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.zuziawdrodze.cba.pl
Lokalizacja: Żywiec-Sienna
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x800
Kontakt:

Re: FTP dziala znowu na standardowym porcie.

Postautor: Chłopek » 25 sie 2009, 22:19:19

ok.

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości