[FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1600x1200

Postautor: fuma » 09 mar 2008, 12:20:35

Zandalor no w takim razie raczej watpie, zeby to byla wina cba.
hipekk wyglada na to, ze sa jakies problemy z twoim kontem. Poczekaj na Juice'a
stern
Posty: 2
Rejestracja: 04 maja 2008, 16:29:05
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Postautor: stern » 04 maja 2008, 16:32:29

U mnie jest prawie wszystko ok. Problem w tym że jak się już zaloguje np przez Filezilla lub IE, to nie pokazuje mi plików i po chwili wyskakuje błąd, że limit czasu został przekroczony. Czy ktos mi może powiedzieć co z tym zrobić ? Wiem że jest manager na cba, ale przez niego nie da sie przenieść całego folderu, bo chce zainstalować inne oprogramowania.
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1600x1200

Postautor: fuma » 04 maja 2008, 17:27:38

sprawdz czy masz wlaczony tryb pasywny lub ewentualnie sprobuj innym klientem ftp, np total commander
stern
Posty: 2
Rejestracja: 04 maja 2008, 16:29:05
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Postautor: stern » 04 maja 2008, 19:29:13

Włączyłem tryb aktywny i dopiero zaczęło działać.
qdlaty9201
Posty: 1
Rejestracja: 02 sie 2008, 22:30:53
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Postautor: qdlaty9201 » 02 sie 2008, 22:37:33

Mam takie pytanie, jak przesyłam plik przez ftp to jakiej on maksymalnej wielkości może być? Gdy przesyłam plik wmv o wielkości 23MB to niby cały zostaje skopiowany ale na serwerze nigdzie go nie ma, a co lepsze w statystykach zasobów dysku zajmuje miejsce, i jak go teraz usunąć?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Postautor: fuma » 02 sie 2008, 22:48:04

w FAQ na stronie cba.pl oraz w dziale FAQ na forum wyraznie jest napisane, ze limit wielkosci pliku wynosi 3MB.
Strefa218
Posty: 3
Rejestracja: 13 wrz 2008, 14:40:52
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: strefa218.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Nic nie działa

Postautor: Strefa218 » 13 wrz 2008, 15:25:43

A u mnie nie działa TCm, FileZilla ani IE czy Opera, mimo, że konfigurowałem dwa do czterech razy i po dwie reinstalki

---- EDIT ----

A u mnie nie działa TCm, FileZilla ani IE czy Opera, mimo, że konfigurowałem dwa do czterech razy i po dwie reinstalki
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: Gromed » 13 wrz 2008, 17:04:52

albo coś jednak robisz źle [np nie włączasz trybu pasywnego] albo masz zablokowany port 21
baldo
Posty: 1
Rejestracja: 16 sty 2009, 19:24:55
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x768

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: baldo » 16 sty 2009, 21:20:51

ja mam problem :!: :!: :!: znacie zapewne pierwszy sposob wrzucenia strony na serwer cba.pl opracowany przez KEZ.czy moglby mi ktos wytłumaczyc co zrobic dalej po tych wskazuwkach :?: :?: :?: niestety kjestem dopiero "poczatkujacy". z gory dzieki i pozdrawiam
gasior
Posty: 3
Rejestracja: 14 mar 2008, 09:42:38
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: gasior » 03 kwie 2009, 14:54:13

Witam
Od pewnego czasu nie mogę przesyłać plików przez ftp mimo prawidłowej konfiguracji Total Commandera.
Może admin mógłby to sprawdzić.
http://www.strazwolow.cba.pl

---- EDIT ----

Działa - dzięki :oops:
Carmen
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2009, 08:07:43
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: Carmen » 04 kwie 2009, 08:24:27

Mam taki sam problem co któryś tam user, przy łączeniu pisze, że 'przekroczono czas oczekiwania'. Zaznaczyłam tryb pasywny, nie podziałało. A może mam coś źle wpisane? Ale jestem prawie pewna, że wszystko jest dobrze... Oto, co tam wpisuję: klik i to, co mi wyskakuje: klik.
Proszę, pomóżcie, to już mnie doprowadza do szewskiej pasji :P
monk
Posty: 556
Rejestracja: 11 sty 2009, 12:14:57
Reputacja: 5
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: monk » 04 kwie 2009, 09:25:06

Host ftp.cba.pl jest zastrzeżony. Użyj: miley-photos.cba.pl.
Carmen
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2009, 08:07:43
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: Carmen » 04 kwie 2009, 09:27:56

Ten sam efekt...
monk
Posty: 556
Rejestracja: 11 sty 2009, 12:14:57
Reputacja: 5
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: monk » 04 kwie 2009, 09:53:20

http://upload.gothic4.nazwa.pl/filedb/7229/Untitled.png
Ja jakoś się łączę normalnie, bez żadnych prefiksów itd.
Carmen
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2009, 08:07:43
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: [FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

Postautor: Carmen » 04 kwie 2009, 10:08:20

To widocznie moje szczęście...
No nic, spróbuję jeszcze później, może wyjdzie.
Dzięki za pomoc.

EDIT: Już wszystko działa, tak samo z siebie ;)

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości