[FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
irocker
Posty: 6
Rejestracja: 13 paź 2005, 20:31:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x800

Postautor: irocker » 31 lip 2006, 13:02:19

wlasnie taka mam nazwe usera (zarowno na konto ftp jak i strone :D) wiec powinno dzialac-czyli wpisuje irocker@irocker.cba.pl i nie dziala..
(i)-RockeR
nightlight
Posty: 2
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:23:57
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Postautor: nightlight » 16 lis 2006, 12:33:31

Przysięgam, że przeczytałem wszystko w tym poscie i o TC... a mimo wsio, mimo wszystkich możliwych konfiguracji i mimo zastosowania się do każdej istotnej rzeczy nie mogę się połączć z ftp -> cba.pl :/
screen:

Image

ktoś może pomóc i powiedzieć co nie tak robię? Byłbym wdzięczny...
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 16 lis 2006, 12:36:28

nightlight a założyłeś konto ftp w panelu admina?
nightlight
Posty: 2
Rejestracja: 16 lis 2006, 12:23:57
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Postautor: nightlight » 16 lis 2006, 12:40:31

Image

jak widać jest... próbowałem też zakładać inne konto ale wywala to samo przy próbie połączenia, dodam, że w FW mam odblokowane połączenia ftp przez TC
zYGuś
Posty: 3
Rejestracja: 01 sty 2007, 19:26:45
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Postautor: zYGuś » 01 sty 2007, 19:45:30

prosze ludzie spardzie mi ustawienia połączenia FTP bo mnie szlak trafia jakoś wcześniej korzystałem z innego konta na takich samych ustaiwieniach i nie miałem problemu...

Image


i wyskakuje ten oto komunikat, bardzo wk... zresztą

Image

co jest nie tak ?
Awatar użytkownika
kidawka
Posty: 769
Rejestracja: 26 sty 2006, 13:13:24
Reputacja: 9
Lokalizacja: Święte miasto
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Postautor: kidawka » 01 sty 2007, 19:48:39

narazie nikomu ftp nie dziala bo jest wylaczone
namasz
Posty: 1
Rejestracja: 17 gru 2007, 22:14:06
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Postautor: namasz » 17 gru 2007, 22:16:37

Witam , czy FTP juz dziala normalnie czy nie ?? , nie wiem jak bym nie kombinowal to mi nadal wywala te same bledy co zyguś'owi :/
bercik156
Posty: 12
Rejestracja: 11 sty 2008, 21:15:55
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: bercik156 » 12 sty 2008, 18:55:26

kiedy ftp będzie czynne??
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 12 sty 2008, 19:01:28

bercik156 FTP działa cały czas;
bercik156
Posty: 12
Rejestracja: 11 sty 2008, 21:15:55
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: bercik156 » 12 sty 2008, 19:04:04

no ale mi nie działa wszystko wpisuje tak jak trzeba ale pisze że nie może sie połączyć
Krzychson
Posty: 292
Rejestracja: 11 lip 2007, 18:46:50
Reputacja: 4
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Postautor: Krzychson » 15 sty 2008, 15:24:18

zYGuś nazwa hosta to ftp.cba.pl
Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe.

Albert Einstein
fabians
Posty: 13
Rejestracja: 17 lut 2008, 19:32:45
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: fabians » 18 lut 2008, 13:27:00

---------- 20:44 17.02.2008 ----------

A ja mam problem innej natury .Zrywa mi połączenie po każdym pliku, używałem total comandera, smart ftp client i różnych trybów i po każdorazowym wysłaniu pliczku zostaje rozłączony !!
Image
Image
Image
Image

Pomocy jak temu zaradzić? :twisted:

---------- 14:27 18.02.2008 ----------

Jeszcze dodam że z tym moim internetem może coś jest nie tak i coś mam blokowane bo próbowałem na innym komputerze4 i innym dostawcą i coś ruszyło chyba dziś :oops:
Awatar użytkownika
Shock
Posty: 193
Rejestracja: 28 sty 2008, 22:08:03
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Shock » 18 lut 2008, 14:25:58

To sie dzieje. Zawsze się rozłącza.
Pozdrawiam, Shock.
Awatar użytkownika
Zandalor
Posty: 154
Rejestracja: 09 lip 2007, 12:54:00
Reputacja: 3
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

FileZilla 3.0.6

Postautor: Zandalor » 18 lut 2008, 15:43:08

Ja natomiast mam tak:
próbuję łączyć się FileZillą 3.0.6, i za każdym razem pisze mi:
Status: Znajdowanie adresu IP dla cba.pl
Status: £ączenie do 85.232.232.38:21...
Status: Połączenie nawiązane, oczekiwanie na wiadomość powitalną
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem


Komputer na którym próbuję się połączyć ma udostępniane połączenie internetowe poprzez LAN.
Wpisuję poprawne dane, próbowałem łączyć się w trybie pasywnym i aktywnym, dodałem FileZillę do wyjątków zapory.

Co trzeba zrobić żeby to działało.
Sprawdź swoje IQ

Z dniem 16 Maja 2008 r. przeszedłem na inny(zagraniczny) hosting. Żegnam całe CBA i dziękuję za cierpliwość forumowiczów ;)
fabians
Posty: 13
Rejestracja: 17 lut 2008, 19:32:45
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: fabians » 18 lut 2008, 22:51:04

---------- 23:34 18.02.2008 ----------

Coś chyba z moim netem nie tak jednak. A najlepiej chyba wypada z tych programów darmowy dodatek do Firefox fireftp.
Dobra sprawa
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/684
Ta przeglądarka jak się wie co doinstalować to DU¯O potrafi!

---------- 23:51 ----------

rozłącza ale łączy powtÓrnie automatycznie

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość