[FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Awatar użytkownika
Kez
Posty: 1132
Rejestracja: 12 lip 2005, 12:19:04
Lokalizacja: £om¿a
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864
Kontakt:

Post autor: Kez »

zguben Może byś napisał jak tego dokonałeś, dzięki czemu inni będą mieli łatwiej ;) jeśli będą mieli taki sam problem
Obrazek
hyperek
Posty: 4
Rejestracja: 14 mar 2006, 20:08:28
Lokalizacja: HWI (Wismar)
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Post autor: hyperek »

Hmm, problem jest taki, że obojętnie, czy jestem w PASV MODE czy normalnie, to i tak po zalogowaniu za pomocą TC na FTP zacina mi się przy LIST... Nie pobiera listy plików, znajdujących się na FTP. Nie mam jak wgrać innych ... W czym jest błąd?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: fuma »

podaj chociaż konto może juice zajrzy. Aczkolwiek sądzę że wina leży gdzieś po twojej stronie
hyperek
Posty: 4
Rejestracja: 14 mar 2006, 20:08:28
Lokalizacja: HWI (Wismar)
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Post autor: hyperek »

No konto "hyperek". Być może, że chodzi o TC, bo na stronie loguję się bez problemu, tylko TC robi problem z tym "LIST" ...
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

to spróbuj przez SmartFTP bądź sprawdź czy twoj firewall sie nie wtarabania.
Obrazek
Pat
Posty: 6
Rejestracja: 25 lut 2006, 10:38:22
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Post autor: Pat »

Czemu jak wpisuję mój adres to wyskakuje że nie ma takiej strony,a gdy wpiszę www.adres strony.pl/index.html to się otwiera? Co zrobić aby się otwierała normalnie?

PS
A czy podstrony mają być z katalogiem index.html w katalogu?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: fuma »

Adres strony podaj i index.html ma być w katalogu głównym tj. jak wrzucasz przez FTP to przenosicz do pierwszego okienka zaraz po zalogowaniu nie klikając na żaden katalog.
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

i sprawdź przypadkiem czy na koncie nie ma innych plików index, z rozszerzeniem php bądź htm no i anzwę konta cba podaj
Obrazek
sheltie
Posty: 1
Rejestracja: 29 kwie 2006, 11:33:23
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: sheltie »

ja mam błąd 530 przy każdym sposobie total commandera
staresiolo
Posty: 1
Rejestracja: 05 cze 2006, 21:41:03
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Praoblem z uploadem

Post autor: staresiolo »

Mam mały problem z klientem ftp (smartftp) podczas uploadu na serwer mam wiadomosć ,że 550 Nie można sprawdzić czy plik istnieje i pliki graficzne ładuje , pokazując ten komunikat, a plik index.htm robiony we Front Pageu micrisofta ładuje , ale po załadowaniu pokazuje , że jego rozmiar to 0 bajtów.
co mozna na to poradzic , przez managera plików wchodzi bez problemów .
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Post autor: fuma »

ehhhhh uzyj klienta ftp, skieruj go na katalog glowny na serwerze i po zalogowaniu sie poprzez klienta ftp otworz katalog index_pliki i systemem drag&drop (przenosisz z okienka do okienka) przenies obrazki do ow katalogu. Tak trudno to pojac?
irocker
Posty: 6
Rejestracja: 13 paź 2005, 20:31:01
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x800

Post autor: irocker »

tez mam problemy z tc a uwazam ze wszystko mam poprawnie ustawione :evil: juz nawet probowalem roznych wariantow i tworzenia nowych kont ftp i nic -uzytkownik : irocker
serwer: irocker.cba.pl
haslo:**
pasiv wlaczony i nic...:( caly czas blad 530..nawet probowalem sie przez ie sie laczyc i tez ze bledne haslo a to juz sie w przypoadku zadnego serwera nie dzialo..
(i)-RockeR
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux 1024x768

Post autor: fuma »

host: cba.pl
uzytkownik: taki jaki stworzyles w panelu czyli np: irocker@twojastrona.cba.pl
Awatar użytkownika
Jendru
Posty: 281
Rejestracja: 03 kwie 2006, 20:56:26
Lokalizacja: jestem?
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Jendru »

Pat pisze:Czemu jak wpisuję mój adres to wyskakuje że nie ma takiej strony,a gdy wpiszę www.adres strony.pl/index.html to się otwiera? Co zrobić aby się otwierała normalnie?

PS
A czy podstrony mają być z katalogiem index.html w katalogu?


Tutaj chce napisać bo niektórzy mogą robić taki błąd plik index.html musi być napisany koniecznie z małej litery.

A co do nazwy hosta to pisze ftp.cba.pl a nie cba.pl , być może w tym twki problem u niektórych osób że nie piszą ftp. Ale nie wiem bo jestem zielony na ten temat ;p
www.nfssite.ddl2.pl - świat need for speed
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Linux 1024x768

Post autor: fuma »

Jendru pisze:A co do nazwy hosta to pisze ftp.cba.pl a nie cba.pl , być może w tym twki problem u niektórych osób że nie piszą ftp. Ale nie wiem bo jestem zielony na ten temat ;p

jak nie wiesz to nie pisz
Jakie są parametry konta FTP/menadżera plików?
serwer: cba.pl
użytkownik: admin@login_do_panelu (np. admin@user.cba.pl)
hasło: Takie jak podałeś przy tworzeniu konta

Nazwa użytkownika zawiera @, nie jest to błąd. Czyli w okienko Login w kliencie FTP lub filemenadżerze wpisujemy admin@user.cba.pl.
Zablokowany