[FAQ] Jak skonfigurować klienta FTP?

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
technics666
Posty: 5
Rejestracja: 16 lut 2006, 10:22:43
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Post autor: technics666 »

co mam wpisac w total comander w linijce SESJA
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

:arrow: http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?t=918 Czasem warto przeczytać dwa tematy. W sesji wpisujesz byle co, to co wpiszesz będzie stanowiło nazwę połączenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
duzydamian
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2005, 23:05:15
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: duzydamian »

Konfiguruje TotalComandera 6.03a wpisałem wszystko łącze sie i wyskakuje błąd:"przekroczony czas połączenia!" Co może być przyczyną?Z góry thx za odpowiedź
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

Najwyraźniej coś wpisujesz źle.
Obrazek
Awatar użytkownika
duzydamian
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2005, 23:05:15
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: duzydamian »

No więc dane wpisuje takie ja na tymobrazku.Natomiast przy probie połączenia wyskakuje mi coś takiego jak na tymobrazku.
Z góry thx za pomoc. :D
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: fuma »

spróbuj z cba.pl a nie CBA.pl
Awatar użytkownika
duzydamian
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2005, 23:05:15
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: duzydamian »

Zmieniłem na cba.pl małymi i nie pomogło ten sam efekt.Kurcze ja juz nie mam pomysłów,a nie cieszy mnie fakt robienia wszystkiego przez menadzera plikow :(
Awatar użytkownika
unique
Posty: 236
Rejestracja: 30 gru 2005, 11:04:25
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: unique »

zaznacz tryb pasywny;) powinno działac :P
Awatar użytkownika
duzydamian
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2005, 23:05:15
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: duzydamian »

Zaznaczyłem tryb pasywny i ciągle bez najmniejszych zmian.Ten sam efekt.
Awatar użytkownika
unique
Posty: 236
Rejestracja: 30 gru 2005, 11:04:25
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: unique »

zrób screena jeszcze raz i wystaw go

________________________________
jest poprawnie skonfigurowany:)

czasami tez mi sie tak dzieje ze wyswietla mi ten własnie komunikat, poprostu musisz poczekac
Awatar użytkownika
duzydamian
Posty: 9
Rejestracja: 10 lis 2005, 23:05:15
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: duzydamian »

Jest dobrze skonfigurowany,oki.Niepokoi mnie fakt,że ten sam błąd wyświetla mi sie od około tygodnia i niestety nic sie kompletnnie nie zmienia.Ile Ty czekałeś,żeby Ci to ruszyło?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Probowalem juz na wersji 6.03a i 6.54a i ten sam efekt w obu przypadkach.A czy ma jakieś znaczenie,że to jest wersja NOT REGISTED?
Awatar użytkownika
unique
Posty: 236
Rejestracja: 30 gru 2005, 11:04:25
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: unique »

rejestracja nie ma nic do rzeczy. Załóz sobie w panelu inne konto i sprawdz czy pojdzie.

to usun a stwórz nowe
zguben
Posty: 6
Rejestracja: 08 wrz 2005, 15:37:11
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: zguben »

Witam
mam caly czas problem ze zalozeniem FTP
nie moge sie polaczyc przez zadnego klienta ftp! :( zakladalem juz kilka kont ftp o roznych nazwach i ciagle wyskakuje komunikat nie "mozna ustanowic polaczenia"!!! :( HELP
robert051
Posty: 518
Rejestracja: 25 lip 2005, 12:06:56
Strona na CBA.pl: lokomotywa.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Post autor: robert051 »

firewella masz? jeśli tak to zobacz czy firewall przepuszcza menadzery ftp
zguben
Posty: 6
Rejestracja: 08 wrz 2005, 15:37:11
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: zguben »

Alarm odwolany dzis juz wszystko dziala!!!:-)
dzieki
Zablokowany