Darmowe Bazy danych

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Awatar użytkownika
Kez
Posty: 1132
Rejestracja: 12 lip 2005, 12:19:04
Reputacja: 2
Lokalizacja: £om¿a
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864
Kontakt:

Darmowe Bazy danych

Postautor: Kez » 06 sty 2006, 15:41:17

Wstęp
Jeżeli znasz jakieś bazy danych oraz jeżeli posiadasz jakiś dane na temat jakiejś z wymienionych baz to proszę pisać w tym temacie (Temat jest otwarty, ale zawiera jedną regułę pisania postu: Piszemy jedynie linka do bazy i opis nic więcej, natomiast jeśli posiadasz jakiś problem z bazą zapraszam na http://cba.pl/forum/viewtopic.php?t=232&start=0)


Spis darmowych baz danych

· http://www.badblock.com/ Niestety wolna baza danych, jedynym plusem tej bazy jest jedynie stabilne działanie
· http://free-mysql.bizhostnet.com/ szybka, baza danych, obsługuje polskie kodowanie ale i tu nie ubyło się bez minusów gdzie w tej ofercie jest to że trzeba wkleić link z reklamą na stronę oraz częste awarie...
· http://www.freesql.org/ O tej bazie za dużo nie wiadomo ;)
· http://www.db4free.net/ Bardzo szybka stabilna baza danych, jeden szkopuł to, to że nie obsługuje polskich znaków (Nie posiada polskiego kodowania)
· www.hotsql.com
· http://www.freemysql.net Trzy bazy danych na jednego użytkownika oraz dostęp poprzez phpMyAdmin, minusem tej bazy jest to że jest dosyć wolna
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2006, 13:46:10 przez Kez, łącznie zmieniany 1 raz.
Image
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 06 sty 2006, 17:31:32

http://www.db4free.net/ Bardzo szybka stabilna baza danych, jeden szkopuł to, to że nie obsługuje polskich znaków (Nie posiada polskiego kodowania)


Posiada, wystarczy ustawić, o tym było na forum, dlatego napisałem tu. /
Czytałem dokładnie - mnie wychodziło, więc - mówię za siebie
Ostatnio zmieniony 08 sty 2006, 12:18:20 przez Monstrual, łącznie zmieniany 1 raz.
Image
Awatar użytkownika
Kez
Posty: 1132
Rejestracja: 12 lip 2005, 12:19:04
Reputacja: 2
Lokalizacja: £om¿a
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: Kez » 06 sty 2006, 20:35:36

Posiada, wystarczy ustawić, o tym było na forum, dlatego napisałem tu.
¯ebyś przeczytał dokładniej to co było napisane w innym temacie to byś wiedział że Fuma już próbował i nie działa ;/

[Edit]
Posty pisane nie na temat będą kasowane
Image
Awatar użytkownika
Kez
Posty: 1132
Rejestracja: 12 lip 2005, 12:19:04
Reputacja: 2
Lokalizacja: £om¿a
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864
Kontakt:

Postautor: Kez » 19 kwie 2006, 19:37:22

Moi drodzy ludzie czy nie umiecie czytać „Posty pisane nie na temat będą kasowane”, więc nie piszcie w tym temacie takich rzeczy;> w pogaduszkach jest specjalny temat o tym...

Ps. Następnym razem nie będę taki miły
Image
Awatar użytkownika
Magnolia
Posty: 3
Rejestracja: 26 sie 2006, 22:57:47
Reputacja: 0
Lokalizacja: z zielonej łąki
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 800x600

Postautor: Magnolia » 26 sie 2006, 23:29:36

Monstrual WroteColon
http://www.db4free.net/ Bardzo szybka stabilna baza danych, jeden szkopuł to, to że nie obsługuje polskich znaków (Nie posiada polskiego kodowania)


Posiada, wystarczy ustawić, o tym było na forum, dlatego napisałem tu. /
Czytałem dokładnie - mnie wychodziło, więc - mówię za siebie


Helo
Dzisiaj zakładałam tam konto i mam nawet panel admina po polsku,wiec raczej nie ma problemu z tym kodowaniem :wink:
Image
nadoll1
Posty: 6
Rejestracja: 28 wrz 2006, 10:43:58
Reputacja: 0
Lokalizacja: Zelistrzewo
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: nadoll1 » 18 lut 2007, 17:10:05

A mi e-mail z potwierdzeniem rejestracji nie dochodzi :(
Wolek
Posty: 1
Rejestracja: 27 lut 2007, 22:29:23
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Postautor: Wolek » 28 lut 2007, 20:06:58

Kto wie jak sie zarejestrować na http://www.db4free.net/ bo ja nie znam ang ( nie uczą w szkole) proszę o odpowiedź tu albo na gg 7503599

PS. sory ze pisze tutaj ten temat ale tam gdzie trzeba pisać : http://cba.pl/forum/viewtopic.php?t=232&start=0) to jak naciskam odpowiedz to przenosi mnie na stronę główną .
mlody007
Przyjaciel CBA
Posty: 826
Rejestracja: 21 maja 2006, 16:38:11
Reputacja: 13
Lokalizacja: Oka
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: mlody007 » 28 lut 2007, 20:29:05

ja też nie znam angielskiego ale na tyle żeby się poruszać po takich stronach to można się domyślić i klikać tam gdzie jest click here. i się dojdzie do celu
a to link http://www.db4free.net/index.php?content=d4f_apply :lol:
sija
Posty: 2
Rejestracja: 26 mar 2007, 10:55:24
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Postautor: sija » 26 mar 2007, 11:00:41

mam ogromny problem z instalacją PHP fusion wyskakuje mi takie cos jak wpisuje dane bazy czy możecie mi pomóc:
Unable to establish connection to MySQL
1045 : Access denied for user 'www-data'@'localhost' (using password: NO)
Awatar użytkownika
kidawka
Posty: 769
Rejestracja: 26 sty 2006, 13:13:24
Reputacja: 9
Lokalizacja: Święte miasto
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Postautor: kidawka » 26 mar 2007, 15:09:19

ehh ile razy mozna ludzia tumaczyc ze cba nie udostepnia mysql

EDIT: już udostępnia!
paluch979
Posty: 26
Rejestracja: 24 mar 2007, 13:41:27
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: paluch979 » 30 mar 2007, 09:08:52

POMOCY!! Zarejestrowałem sie na db4free.net ale kiedy chcę się zalogować i wszystko dobrze wpisuje wyskakuje "Błąd
#1045 - Access denied for user 'paluch97'@'85.114.128.159' (using password: YES)" POMOCY!!
Awatar użytkownika
robert051
Posty: 518
Rejestracja: 25 lip 2005, 12:06:56
Reputacja: 5
Strona na CBA.pl: lokomotywa.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768

Postautor: robert051 » 06 kwie 2007, 14:10:10

czy mi sie zdaje czy ktos zrobil wlam na http://www.badblock.com/ a jesli tak to raczej mozna ja skreslic z listy

www.hotsql.com wyglada na juz nie istniejaca
http://www.badblock.com/ jw
Czajo
Posty: 10
Rejestracja: 18 sie 2007, 09:05:44
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Czajo » 19 sie 2007, 13:29:37

mam pytanie: do której bazy można przeprowadzić import ??
Awatar użytkownika
ferbi
Posty: 696
Rejestracja: 03 maja 2006, 00:06:23
Reputacja: 8
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: ferbi » 19 sie 2007, 14:17:47

hmm raczej na kazdej mozna :p a po co tu patrzysz cba ma wlasna baze mysql :p
_______________________________
html, xhtml, css, php, mysql // start (c++, lin, js)
Czajo
Posty: 10
Rejestracja: 18 sie 2007, 09:05:44
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Czajo » 19 sie 2007, 15:31:03

ferbi, od kiedy ??

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość