Szerokość strony

Konfiguracja e107.
kniazio
Posty: 45
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Szerokość strony

Post autor: kniazio »

Jak zmienic szerokość strony?
http://i-test.cba.pl/news.php
W jakim pliku szukac i jakiej wartosci aby poszerzyc strone?
4zywioly
Posty: 528
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Szerokość strony

Post autor: 4zywioly »

Szerokość strony zależy od CSS.
http://i-test.cba.pl/e107_themes/nightvision/style.css ten plik musisz odpowiednio dostosować.
kniazio
Posty: 45
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Szerokość strony

Post autor: kniazio »

Dzieki wielkie. Dziala
Aczkolwiek poradzilem sobie z tym troche naokolo.
Zmienilem szerosc "SlideBar" czyli u mnie 2 obszar w moim theme
Pytanie. Czy mozna wylaczyc calkiem ten 2 obszar jakos?
I drugi problem.
Nie wiem czemu tak sie dzieje ze jak wejde na podstrone ktora jest podstrona jakiegos pluginu to nie dzialaja linki ktore sa umieszczone w obszarze 1-szym . Dla przykladu:
http://i-test.cba.pl/news.php klikam na QUIZY wchodzi http://i-test.cba.pl/e107_plugins/e107_ ... 7_quiz.php
i teraz juz nie dziala link w prawym menu "Oferta Pracy" http://i-test.cba.pl/e107_plugins/e107_quiz/page.php?5 poniewaz jak widac odwolanie do niej jest nieprawidlowe. Ze strony glownej ten link dziala poprawnie.
Jak i gdzie to zmienic?
Tak dzieje sie ze wszystkimi pluginami: autogalery, survey, itp.
Pozdrawiam
4zywioly
Posty: 528
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Szerokość strony

Post autor: 4zywioly »

Jeśli nie chcesz wyświetlić jakiegoś diva to możesz wyłączyć wyświetlanie, czyli:

Kod: Zaznacz cały

<div id="nazwa">Nie chcę tego widzieć</div>
i w CSS:
#nazwa {
display: none;
}
 
Co do linków to spróbuj dać linki absolutne, czyli: http://strona.pl/link.php zamiast linków relatywnych czyli: strona.php
Niestety nie wiem gdzie to zmienić, bo nie korzystam z e107.
kniazio
Posty: 45
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Szerokość strony

Post autor: kniazio »

Probowalem tak wpisywac linki ale niestety nic to nie daje i tak jak wejde ponownie w edycje tego linku to jest on skrocony czyli np: page.php?5
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1536
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1143x858
Kontakt:

Szerokość strony

Post autor: endriu888 »

witam

ścieżki do pluginów,szablonów itp są zablokowane ze względów bezpieczeństwa.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
ODPOWIEDZ