Szerokość strony

Konfiguracja e107.
kniazio
Posty: 40
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Szerokość strony

Postautor: kniazio » 25 sty 2015, 15:58:32

Jak zmienic szerokość strony?
http://i-test.cba.pl/news.php
W jakim pliku szukac i jakiej wartosci aby poszerzyc strone?
Awatar użytkownika
4zywioly
Posty: 529
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Reputacja: 13
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Szerokość strony

Postautor: 4zywioly » 26 sty 2015, 00:16:10

Szerokość strony zależy od CSS.
http://i-test.cba.pl/e107_themes/nightvision/style.css ten plik musisz odpowiednio dostosować.
kniazio
Posty: 40
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Szerokość strony

Postautor: kniazio » 26 sty 2015, 08:03:02

Dzieki wielkie. Dziala
Aczkolwiek poradzilem sobie z tym troche naokolo.
Zmienilem szerosc "SlideBar" czyli u mnie 2 obszar w moim theme
Pytanie. Czy mozna wylaczyc calkiem ten 2 obszar jakos?
I drugi problem.
Nie wiem czemu tak sie dzieje ze jak wejde na podstrone ktora jest podstrona jakiegos pluginu to nie dzialaja linki ktore sa umieszczone w obszarze 1-szym . Dla przykladu:
http://i-test.cba.pl/news.php klikam na QUIZY wchodzi http://i-test.cba.pl/e107_plugins/e107_ ... 7_quiz.php
i teraz juz nie dziala link w prawym menu "Oferta Pracy" http://i-test.cba.pl/e107_plugins/e107_quiz/page.php?5 poniewaz jak widac odwolanie do niej jest nieprawidlowe. Ze strony glownej ten link dziala poprawnie.
Jak i gdzie to zmienic?
Tak dzieje sie ze wszystkimi pluginami: autogalery, survey, itp.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
4zywioly
Posty: 529
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Reputacja: 13
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Szerokość strony

Postautor: 4zywioly » 26 sty 2015, 16:42:33

Jeśli nie chcesz wyświetlić jakiegoś diva to możesz wyłączyć wyświetlanie, czyli:

CodeColon Select All Code

<div id="nazwa">Nie chcę tego widzieć</div>
i w CSS:
#nazwa {
displaynone;
}
 

Co do linków to spróbuj dać linki absolutne, czyli: http://strona.pl/link.php zamiast linków relatywnych czyli: strona.php
Niestety nie wiem gdzie to zmienić, bo nie korzystam z e107.
kniazio
Posty: 40
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Szerokość strony

Postautor: kniazio » 26 sty 2015, 18:25:23

Probowalem tak wpisywac linki ale niestety nic to nie daje i tak jak wejde ponownie w edycje tego linku to jest on skrocony czyli np: page.php?5
Awatar użytkownika
4zywioly
Posty: 529
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Reputacja: 13
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Szerokość strony

Postautor: 4zywioly » 26 sty 2015, 22:04:30

Niestety nie potrafię Ci pomóc, bo zupełnie nie znam się na e107. Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodanie linków np. do bit.ly z przekierowaniem, ale to jest bez większego sensu.
dianajes
Posty: 1
Rejestracja: 18 wrz 2018, 16:15:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 2560x1440

Szerokość strony

Postautor: dianajes » 18 wrz 2018, 16:16:11

:oops:

Wróć do „e107”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość