e107 problem download

Konfiguracja e107.
Awatar użytkownika
kovalc4
Posty: 22
Rejestracja: 28 cze 2010, 16:02:22
Strona na CBA.pl: blackcode.cba.pl
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

e107 problem download

Post autor: kovalc4 »

Witam.

Adres mojej strony to http://www.blackcode.cba.pl
Jest tam zainstalowane oprogramowanie e107.

Problemem jest to że jak wchodzę w kategorie ,, Pliki do pobrania '' i wszystko ładnie ustawiam i wgl a potem wchodzę do kategorii pobieranie na stronie http://www.blackcode.cba.pl/download.php to pisze że nic nie ma. Może mi ktoś pomóc ?
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: e107 problem download

Post autor: bosopopiasq »

no a jakie masz tam chmody dla folderów /folderu z plikami itp, jak jest wg instrukcji
Awatar użytkownika
kovalc4
Posty: 22
Rejestracja: 28 cze 2010, 16:02:22
Strona na CBA.pl: blackcode.cba.pl
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: e107 problem download

Post autor: kovalc4 »

Napiszę tak.

Ta strona to pierwsza taka moja która ma dostęp do ftp. Nie miałem z tym wcześniej doczynienia. Czy dało by mi to radę wypisać co mam zrobić ?
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: e107 problem download

Post autor: bosopopiasq »

niom widze ze piszesz u nich na forum,warto byłoby jeszcze tam poszukać ,lub poczekać na odpowiedż,nigdy nie miałam do czynienia z tym cms-
Chmody uprawnienia dla folderów z download powinny być chyba 777,a dla pliku download.php 666 nie jestem pewna(pamiętaj o ograniczeniu wysyłania plików na cba.pl)
Awatar użytkownika
kovalc4
Posty: 22
Rejestracja: 28 cze 2010, 16:02:22
Strona na CBA.pl: blackcode.cba.pl
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: e107 problem download

Post autor: kovalc4 »

No tak to ja już zrobiłem.. akogo Nie wiem czy przeczytałeś że nawet jeśli dodaje wszystko problemem jest to że na stronie pokazuje się wiadomość że nic nie ma do downloadu.

bosopopiasq

Naprawdę wybacz mi. Nie wien nawet o czy mówisz jeśli chodzi o chmody i uprawnienia 777 - 666 nie mam pojęcia. Bardzo by było mi to potrzebne. Nie chcę kożystać z downloadu spoza mojej strony.
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: e107 problem download

Post autor: bosopopiasq »

kovalc4 pisze: chmody i uprawnienia 777 - 666 nie mam pojęcia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chmod
Więcej w internecie ,proponuje zapoznać sie z podstawami... itp jak ustawiać chmody co to są chmody ,w jakim programie i jak to wykonać (polecam filezilla)
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: e107 problem download

Post autor: bosopopiasq »

Kolega sie pyta co to sa chmody,a co do atrybutów to na darmowym hostingu nie ustawiają sie one automatycznie i nie kiedy mają znaczenie,a raczej mają zawsze kolego, i jak nie mają znaczenia ,skoro kolego @koval.. nie ma pojęcia co to jest-zastanów sie potem pisz. i @Koval pisze
kovalc4 pisze: No tak to ja już zrobiłem.. akogo Nie wiem czy przeczytałeś że nawet jeśli dodaje wszystko problemem jest to że na stronie pokazuje się wiadomość że nic nie ma do downloadu.
---- EDIT ----

a swoją drogą @kovalc4 weż lepiej php fusion
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: e107 problem download

Post autor: bosopopiasq »

Widać kolo nie masz pojęcia o instalacji cms ,no wgraj sobie pliki przez ftp lub jak tam sobie chcesz bez atrybutów i zainstaluj ok? Mistrzu webmasterze,widać nie masz pojęcia o pewnych sprawach instalacyjnych-i wszystko jasne
cms nie musze znać,aby wiedzieć to i owo,czy to e107,czy to Joomla lub inny cms-Atrybuty to atrybuty,e co ja bede Fachowcowi tłumaczyć :devil:
A jeśli nie znasz tego cms'a to nie dyskutowałbym o nim.
no to pochwal sie wiedzą tylko bez ściągania z internetu , i co to za cms? jeśli nie wolno dyskutować o nim jak go sie nie zna :devil:
Awatar użytkownika
kovalc4
Posty: 22
Rejestracja: 28 cze 2010, 16:02:22
Strona na CBA.pl: blackcode.cba.pl
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: e107 problem download

Post autor: kovalc4 »

Żeczywiście.
bosopopiasq

Bardzo przepraszam. Może źle opisałem swój problem ?

akogo

Działa ładnie. Pliki w downl'oadzie są i poprawnie się ściągają.

------------
Mam jescze tylko pytanie. Mam kilka plików których rozszeżenie jest niedozwolone. Da się to jakoś zmienić ?
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: e107 problem download

Post autor: bosopopiasq »

kovalc4 pisze: Bardzo przepraszam. Może źle opisałem swój problem ?
a nie ma tam w ich instrukcji?czemu używasz tak dziurawego cms-a? a nie np php fusion,lub Drupal'a...
Awatar użytkownika
kovalc4
Posty: 22
Rejestracja: 28 cze 2010, 16:02:22
Strona na CBA.pl: blackcode.cba.pl
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: e107 problem download

Post autor: kovalc4 »

bosopopiasq pisze:
kovalc4 pisze: Bardzo przepraszam. Może źle opisałem swój problem ?
a nie ma tam w ich instrukcji?czemu używasz tak dziurawego cms-a? a nie np php fusion,lub Drupal'a...
Czy ja wiem. Na innych stronach chwalą sobię to oprogramowanie. Piszą że jest bardzo stabilny i wgl :)
Pomijając to wszystko strasznie podoba mi się jego interfejs.
Co do PHP-Fusion to nie jestem przekonany. Może dlatego że nie pozwala ono mi na ustawienie wszystkiego czego bym chciał. No chyba że się mylę. I możecie mi coś zaproponować ?
bosopopiasq
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: e107 problem download

Post autor: bosopopiasq »

kovalc4 pisze: I możecie mi coś zaproponować ?
Musisz sam wybrać i przekonać sie co naj Ci odpowiada, co do e107 jest do niego dosc sporo włamań,pomimo że jest aktualizowany co jakis czas,zgadza sie nie ma idealnego oprogramowania.Joomla jest najlepszym CMS(miałam go kilka lat)(też maswoje wady jak wszystkie cms-y) ,pomimo ze jest cieżkie i mało stabilne na darmowe hostingi.Moge Ci również zaproponować do potestowania PHP-NUKE,ale jak wspomniałam musisz sam wybrać swój CMS i dostosować go do swoich potrzeb i umiejętności,aby dał Ci zadowolenie i satysfakcję.
(nie mam nic do e107 nie znam go,ale wiem co o nim mówią i sama czytam/łam ostatnio-fakt wygląda zachęcająco :) )
Awatar użytkownika
kovalc4
Posty: 22
Rejestracja: 28 cze 2010, 16:02:22
Strona na CBA.pl: blackcode.cba.pl
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: e107 problem download

Post autor: kovalc4 »

akogo
WrdPressa znam i potrafię w nim wiele. Ale bał bym się że mógł by mi nie dogodzić w całkowitym rozbudowania strony.
Joomala ? Nie znam jej. Nie wiem czy nie przejechał bym się na niej.
Bardzo chętnie bym spróbował ale nie chcę zaśmiecać servera stronami które potem będą stały bez użytecznie.

bosopopiasq
Z PHP-NUKE miałem troszkę doczynienia. Kolega poprosił mnie bym zrobił mu stronę klanową. Interfejs jest ciekawy i łatwy w obsłudze. Pomyslę nad nim.

Nie posiadam wielkiej wiedzy jeśli chodzi o oprogramowania lub jego usterki. Ale wiedza fizyczna na temat komputera, jego części i nowości jest u mnie spora. Jestem strasznym zapaleńcem i interesuje mnie to. Niestety mam 15 lat. Mamy teraz wakacje. Jak zarobię jakieś pieniądze i wpłyną na moje konto to myślałem nad wykupieniem w home.pl domeny .pl albo .com i założenie takiej profesionalnej już strony. W tym momencie jestem na etapie testowania oprogramowań :) No i problemem moim jest to że strasznie spodobało mi się e107 i boję się sprawdzić coś nowego :)
ODPOWIEDZ