Podpięcie hostingu w CBA pod inną domenę, bez zmiany DNSów.

Pytania dotyczące hostingu w CBA.PL oraz inne sprawy doczyczące korzystania z niego.
Nie należy tutaj zgłaszać problemów!
uacnix
Posty: 4
Rejestracja: 24 maja 2015, 01:23:09
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 2560x1080

Podpięcie hostingu w CBA pod inną domenę, bez zmiany DNSów.

Postautor: uacnix » 18 mar 2018, 03:27:28

Cześć,

Mam wykupioną domeną w OVH i mam tam również dobrze zestawioną strefę DNS (m.in. jedna subdomena kieruje na miniserwer na Raspberry pi).
Chciałem zrobić tak, że po prostu www.mojastrona.pl kierowałoby na hosting w CBA, a resztę zostawiłbym bez zmian. Jednak kiedy chcę podpiąć domenę pod hosting, CBA każe zmienić mi DNSy na własne, a to z kolei rozwala mi strefę DNS w OVH.
Da się zrobić tak, aby np. dostać jakieś IP, na którym stoi mój hosting, któe to IP dodam do rekordu A dla www.mojastrona.pl w OVH?
Albo czy jest opcja włączenia CNAME na jakiś wirtualny host, żeby www.mojastrona.pl przekierowywała się na niego?
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 651
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Podpięcie hostingu w CBA pod inną domenę, bez zmiany DNSów.

Postautor: smart-tree » 18 mar 2018, 13:26:43

Witam,
nie jestem pewna, czy poprawnie rozumiem sytuację, ale jeśli tak, to można najpierw ustawić rekord A w OVH. W przypadku planu PRO lub VIP, to będzie 95.211.187.139 a w przypadku planu FREE - 81.171.31.230 . Proszę napisać, której domeny i dotyczy pytanie i podać więcej informacji, jeśli się nie uda - postaramy się pomóc.

Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
uacnix
Posty: 4
Rejestracja: 24 maja 2015, 01:23:09
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Podpięcie hostingu w CBA pod inną domenę, bez zmiany DNSów.

Postautor: uacnix » 19 mar 2018, 12:38:04

Witam,
Tak dokładnie o to mi chodziło i nawet udało mi się do tego dojść - mam domenę vc0.pl i owszem, to działa.
Jednak mam teraz nowy problem, a mianowicie sytuację, gdy chciałbym nie dodawać całej vc0.pl pod hosting, a na przykład tylko cba.vc0.pl i takiej możliwości już nie mam - wyskakuje informacja, że domena jest nieprawidłowa.
Dodam, że to już problem po stronie hostingu, gdyż w OVH mogę podpiąć tą subdomenę (rekord A dla tej domeny) bez problemu.
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 651
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Podpięcie hostingu w CBA pod inną domenę, bez zmiany DNSów.

Postautor: smart-tree » 20 mar 2018, 13:36:55

uacnix, w naszym panelu może Pan jedynie dodać domenę główną, np. user.pl i już dla niej założyć subdomenę, np. happy.user.pl.
Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
laukucz
Posty: 1
Rejestracja: 06 lis 2018, 09:01:47
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 2560x1440

Podpięcie hostingu w CBA pod inną domenę, bez zmiany DNSów.

Postautor: laukucz » 06 lis 2018, 09:02:04

czesc

Wróć do „Dyskusja na temat CBA.PL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości