Kontakt

Pytania dotyczące hostingu w CBA.PL oraz inne sprawy doczyczące korzystania z niego.
Nie należy tutaj zgłaszać problemów!
Gardzielpl
Posty: 2
Rejestracja: 01 gru 2008, 22:57:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: orlypl.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Kontakt

Postautor: Gardzielpl » 06 sty 2009, 17:32:33

Czy nie moglibyście uruchomić jakiegoś maila?? Czegoś żeby było można z wami sie skontaktować??
Webdesigner
Posty: 1803
Rejestracja: 26 mar 2008, 15:55:03
Reputacja: 89
Lokalizacja: /dev/null/
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Re: Kontakt

Postautor: Webdesigner » 06 sty 2009, 17:55:51

Nie. Kontakt jest tylko przez forum.
1. Na maila wszyscy spamują np. jeśli mają problem ze skryptem w PHP, co nie jest winą CBA -> Admin traci czas.
2. Na forum można użyć opcji szukaj i znaleźć rozwiązanie bez pisania maila.
3. W wielu sprawach mogą pomóc użytkownicy forum.
Image
bestnet
Posty: 2
Rejestracja: 18 sty 2012, 17:16:36
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.radio-strzelin.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Kontakt

Postautor: bestnet » 18 sty 2012, 17:23:14

Witam!
Czy mógłbym prosić o zrobienie upgrade na mim koncie joomli z wer, 1.5 do 1.7 .. mam konto premium od wielu lat korzystam z awszego serwisu, teraz mam problem nie bardzo mogę sobie pozwolić na stracenie aktualnie bazy -przestuj serwisu -a drugiej nie mogę założyć. Próbowałem zrobić upgrade różnym oprogramowaniem, ale zawsze wywalało błąd. Mam dość profesjonalny templat'e ale pod wer. 1.7
Ew. proszę o maila jeśli będzie to w miarę rozsądna propozycja jestem w stanie za to zapłacić.
Bardzo proszę o szybką reakcję.
Dzięuję i pozdrawiam
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Kontakt

Postautor: DeaDriam » 18 sty 2012, 18:33:24

Joomla 1.7x
czasy, kiedy na Jed było 500 komponentów już dawno minęły, joomla! stał się w pewnym sensie platformą, a jeśli tak - stał się również biznesem. nikt nie chce pozostać w związku z tym w tyle. platforma po migracji do linii 1.6 wprowadziła pewne zmiany w samej strukturze.
to znowu pozwoliło w pewnym stopniu rozpocząć programowanie dla joomla! bardziej indywidualne, wykorzystując właśnie technologie, które nie są narzucone
Decydując sie na J1.7x należy sie liczyć z tym,że chcąc postawić poważny portal trzeba wyłuskać nieco kasy..bo np ściągając komponent to już za moduły do niego trzeba płacić
no i w czym rzecz?
Otóż instalując J 1.5xx mamy o 50% więcej darmowych dodatków-a działanie jest takie samo.
Czyli zastanowić sie należy głęboko nad aktualizacjami do najnowszych wersji
Dlatego z joomla! należy bardzo skrupulatnie planować każdy projekt lub korzystać z innych metod utrzymania serwisu
Joomla! zbliża się do ukrytej komercji,co widać gołym okiem
Warto sie zastanowić..(chyba ze ma sie na myśli finasowanie jej rozbudowy),ja załuje ze przeszedłem i pomału przenosze manualnie wszystko do 1.5x pomimo ze mam zyski,nie mam zamiaru dofinasowywać serwisu ,boco to zainteres skoro przysłość mówi ze chcąc mieć cos z J7x trzeba bedzie $ wyciągać z portfela..co ważne...zaczyna sie już o tym głośno mówić,nawet w realu
Sciągam mody i dodatki i magazynuje,bo strzeżonego...
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
bestnet
Posty: 2
Rejestracja: 18 sty 2012, 17:16:36
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.radio-strzelin.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Kontakt

Postautor: bestnet » 18 sty 2012, 18:58:46

może i masz rację.. może napewno.. no ale niestety tylko pod 1.7 znalazłem template ktoty jets darmowy i posiada wszystko co powinien posiadać cms do moje witryny stacji radiowej... no niestety licze sie z wydatkami ale to i tak będzie taniej niż komercyjny cms.. rozglądałem się na rynku i powiem szczerze to co ma ten template na rynku szacuje sie miedzy 3 a 4.5 tys.. jeśli mi czegoś zabraknie może dokupię a może będę już tak dobrze stał że po prostu kupie komercyjnego cms;a puki co musi być jak jest.....

---- EDIT ----

czylinie ma szansy aby admin cba się do mnie odezwał?
annaforever
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2014, 22:03:08
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Re: Kontakt

Postautor: annaforever » 27 lis 2014, 14:19:26

Witam wykupiłam domenę www.foreverbydgoszcz.com.pl czemu nie mogę się dostać do tej domeny ?
Proszę o szybką odpowiedź
rkd77
Admin CBA
Posty: 4172
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Kontakt

Postautor: rkd77 » 27 lis 2014, 14:55:12

annaforever, to pytanie do home.pl. Dnsy po stronie cba.pl są skonfigurowane dla tej domeny.
U rejestratora trzeba podać serwery nazw ns1.cba.pl ns2.cba.pl ns3.cba.pl
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
annaforever
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2014, 22:03:08
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Re: Kontakt

Postautor: annaforever » 27 lis 2014, 17:39:15

dzień dobry mam pytanie jakie ja mam ip dns bo jest potrzebne do konfiguracji w home.pl
strona to http://www.foreverbydgoszcz.com.pl
gold11
Posty: 1
Rejestracja: 01 gru 2014, 13:16:19
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://parafiajakuba.cba.pl/
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Kontakt

Postautor: gold11 » 01 gru 2014, 13:32:43

Witam,
poprzedni proboszcz założył bądź zlecił komuś utworzenie strony parafii http://parafiajakuba.cba.pl/.
Od lipca jest nowy proboszcz, a z poprzednim który odszedł na emeryturę nie ma kontaktu. Jaka jest szansa na uzyskanie danych do zalogowania się w celu edycji strony? Kontakt do obecnego proboszcza jest dostępny na stronie archidiecezji, ja jestem tylko pośrednikiem w załatwieniu tej sprawy. Pozdrawiam.
janham
Posty: 4
Rejestracja: 09 lis 2014, 20:06:46
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

prawa chmod

Postautor: janham » 05 gru 2014, 13:41:24

proszę o pomoc w zmianie praw dostępu chmod do plików, nie mogę zmienić ich na żadnej domenie które u Was posiadam...
crassantv
Posty: 2
Rejestracja: 22 gru 2014, 18:45:00
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: Kontakt

Postautor: crassantv » 02 sty 2015, 13:25:39

witam zrobiłem swoją strone i jak dodaje swój szablon to on nie działa
DLaczego :(
Awatar użytkownika
4zywioly
Posty: 529
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Reputacja: 13
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Kontakt

Postautor: 4zywioly » 02 sty 2015, 22:37:55

crassantv z jakiego oprogramowania korzystasz? Gdzie dodajesz swój szablon?
michaelparefan
Posty: 4
Rejestracja: 17 wrz 2014, 20:38:19
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1024x600

Re: Kontakt

Postautor: michaelparefan » 04 sty 2015, 11:19:38

Cześć. Mam na y0.pl galerię i bloga - copperka i wordpressa. W obu, kiedy próbuję przesłać plik wyskakuje mi albo "nieznany błąd przesyłu php" albo "błąd serwera". Pousuwałam stare galerie z bloga, ale to nic nie dało. Ktoś wie może o co chodz? :(
fotografpatrykus
Posty: 1
Rejestracja: 23 sty 2015, 18:31:05
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1536x864

Re: Kontakt

Postautor: fotografpatrykus » 11 paź 2015, 19:35:26

Witam, hmmm.... mam wykupioną domenę z nazwa.pl i chciałbym zaparkować ją,
na moim serwerze w cba.pl, problem w tym, że nie mam wszystkich potrzebnych
informacji aby to zrobić, czyli numeru DNS itp..., a e-mail do cba nie działa,
co teraz? skąd te informacje?
Proszę o pomoc :)
lipsztig
Posty: 1
Rejestracja: 05 maja 2016, 18:40:14
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Android 360x640

Kontakt

Postautor: lipsztig » 13 maja 2016, 13:43:05

Hello,

I have installed wordpress on my website previously and can login to the admin panel, But suddenly from yesterday, the wordpress admin panel is not showing for me.
The site is showing up but only the admin panel is not showing.

Please check http://survman.pl
 http://survman/wp-admin

Tak wygląda mój problem. Czy może mi ktoś pomóc?

Wróć do „Dyskusja na temat CBA.PL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość