Co zmienić w hostingu cba.pl?

Pytania dotyczące hostingu w CBA.PL oraz inne sprawy doczyczące korzystania z niego.
Nie należy tutaj zgłaszać problemów!
anesig
Posty: 1
Rejestracja: 17 kwie 2018, 16:09:12
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 2560x1440

Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: anesig » 17 kwie 2018, 16:09:26

hej
tylkjety
Posty: 5
Rejestracja: 30 maja 2018, 01:43:08
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: tylkjety » 04 cze 2018, 18:36:04

ohooo :lol:
nilankte
Posty: 1
Rejestracja: 19 sty 2019, 16:48:23
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 2560x1440

Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: nilankte » 19 sty 2019, 16:48:40

:idea:
Darecki85
Posty: 16
Rejestracja: 03 paź 2013, 13:17:46
Reputacja: 0
Lokalizacja: Polska
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: Darecki85 » 01 mar 2020, 15:09:33

Może jako nową funkcję wprowadzić: darmowy SSL Let's Encrypt?
https://letsencrypt.org/
pawlix131
Posty: 8
Rejestracja: 07 mar 2016, 20:32:56
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: pawlix131 » 25 maja 2020, 17:05:18

Hosting w planie #PRO jest w porządku, Jednak jedna rzecz bardzo mi się nie podoba, za hosting kosztujący 80zł oferujecie państwo TYLKO 2 GB przestrzeni dyskowej. Jest to ilość strasznie mała jak na hosting za taką cene gdzie konkurencja daje dziesięciokrotnie wieksze przestrzenie.

Rozumiem ze taki limit miał rację bytu gdy istNiały jeszcze hostingi darmowe, które zajmowały znacząco miejsce na Państwa dyskach. Jednak skoro Państwo zrezygnowaliście z świadczenia usług darmowych a tym samym powinna zwolnić MASA przestrzeni, to czy nie należało by jednak zwiększyć przestrzen dla osób które państwa wspierają i opłacają regularnie hosting? Choćby do 5 GB, albo nawet 3 GB z obecnych dwóch.


Odnośnie opcji zakupu dodatkowej przestrzeni

To jednak 1GB dodatkowej przestrzeni za 19 złotych wygląda komicznie.
Nie wiem dlaczego jest tak drogo skoro dzisiejszy koszt 1 GB dla HDD to około ~20 groszy

Natomiast dla najszybszych dysków SSD z interfejsem nvme m.2 średni koszt za 1 GB to około 1.50 PLN

Niestety opcja 19 złotych za 1 gb jest zbyt wygórowana jak na rok 2020, moze 10 lat temu miała ona rację bytu

Proponuje więc, albo zwiększyć w planie #PRO który oferujecie dostępną przestrzeń do 3/5 GB

lub wprowadzić w opcji wukupienia dodatkowego GB bardziej "ludzkie" ceny, bo 19 zł to jest niestety komiczna kwota. A sądzę, że gdyby kwota ta została zmniejszona do powiedzmy 5-7 zł, to napewno serwis by na tym skorzystał, bo znalazło by się o wiele wiecej osób zainteresowanych wykupieniem dodatkowych gb w takej cenie


Usuneliście darmowe hostingi, więc zwolnił się Wam ogrom przestrzeni dyskowej.
juice
Admin CBA
Posty: 3593
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x810

Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: juice » 02 paź 2020, 20:07:54

Kont darmowych cały czas nie skasowaliśmy ponieważ ciągle przychodzą spóźnialscy i pytają o swoje dane... ale mimo wszystko właśnie podwyższyliśmy parametry konta PRO do 10GB a FREE do 5GB.
pawlix131
Posty: 8
Rejestracja: 07 mar 2016, 20:32:56
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: pawlix131 » 12 paź 2020, 19:18:48

juice WroteColonŹródło posta Kont darmowych cały czas nie skasowaliśmy ponieważ ciągle przychodzą spóźnialscy i pytają o swoje dane... ale mimo wszystko właśnie podwyższyliśmy parametry konta PRO do 10GB a FREE do 5GB.



super ! bardzo dziękujemy :), teraz wygląda to przyzwoicie :)

Wróć do „Dyskusja na temat CBA.PL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości