Co zmienić w hostingu cba.pl?

Pytania dotyczące hostingu w CBA.PL oraz inne sprawy doczyczące korzystania z niego.
Nie należy tutaj zgłaszać problemów!
cysioland
Posty: 206
Rejestracja: 14 lut 2009, 21:18:54
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: http://computer-planet.cba.pl
Lokalizacja: Krapkowice
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: cysioland » 17 lip 2012, 23:18:41

rkd77, sorki, nie dopatrzyłem, że dotyczy to Arbomedii/plików <1K.
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 675
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: piwo » 29 wrz 2012, 16:05:50

Dodaję swój głos na selektywne PHP 5.4 (tak jak obecnie jest zaimplementowane PHP 5.3),
i z pewnych względów zaczyna to wyglądać na nieuchronne dlatego powinniśmy na serio
zacząć o tym myśleć już teraz.

Ten temat, jakoś tak wyskoczył po opublikowaniu joomla 3.0 która jak się okazało,
wymaga pewnych rzeczy co sprawiło że masę ludzi miało problemy z zainstalowaniem tego.

Spowodowało to wiele dyskusji na temat czy nie można by tego zrobić jako rekomendowane
a nie wymagane, Jednak po rozpatrzeniu za i przeciw wszyscy doszli do wniosku że mimo wszystko
trzeba zacisnąć pasa i podtrzymać te wymagania patrząc w przyszłość i wyprzedzając sytuację,
która i tak niedługo nastąpi.

Wszystko to z powodu że PHP 5.4 wprowadza kilka istotnych zmian a mianowicie,
całkowicie usuwa z użycia pewne funkcje takie jak RegisterGlobals, MagicQuotes, i SafeMode
,
a co za tym idzie oprogramowanie próbujące z tego korzystać będzie się sypać,
(dlatego też, developerzy joomla i innego oprogramowania zdecydują się mimo wszystko nie wspierać opcji
które praktycznie już nie istnieją, bo wspieranie tego nieuchronnie powodowało by problemy w przyszłości
)

Innymi słowy, nastąpiła sytuacja gdzie twórcy nowych skryptów wiedząc o tym że
w przyszłych wersjach PHP pewne funkcje zostały całkowicie porzucone,
wymagają już teraz (tak jak przykładowa joomla 3.0) aby, np 'magic quotes' było OFF,
i przewidują że tak czy owak z powodu PHP 5.4 i feralnego magicquotes
użytkownicy zaczną masowo zmieniać hostingi a te ostatnie
będą musiały zacząć wprowadzać pewne zmiany aby tych użytkowników zatrzymać.

Są też dobre strony postępu, bo jako inne zmiany w PHP 5.4 jest między innymi podawane,
zwiększenie szybkości działania i zmniejszenie zużycia pamięci. PHP 5.4.0 Release Announcement
co mogło by się przełożyć na ogólne zmniejszenie mulenia a co za tym idzie zwiększenie zadowolenia użytkowników.

Ja w tej chwili też tak miałem właśnie oblukać tą joomla 3.0 ale niestety niespodziewanie,
jak większość, zawisnąłem w oczekiwaniu i niezdecydowaniu, co począć,
jako że CBA na tą chwilę nie ma ani PHP 5.4 ani magic quotes off.

Dlatego pozostaje mi tylko dopisać się do prośby o selektywne dodanie PHP 5.4
zanim ta fala do nas dotrze, a praktycznie za sprawą joomla 3.0 właśnie zaczyna docierać...
{$signature}
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1280x800

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: Venite » 29 wrz 2012, 17:57:29

W całości popieram wypowiedź Piwa.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
juice
Admin CBA
Posty: 3566
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x720

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: juice » 30 wrz 2012, 06:53:46

viewtopic.php?f=3&t=21187

PHP 5.4 zostało wprowadzone wczoraj, dostępna zmiana wersji w panelu
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 675
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: piwo » 30 wrz 2012, 10:44:33

Niewiarygodne !!
Wczoraj pisałem ten tekst, dzisiaj wchodzę do panelu a tam PHP 5.4
No po prostu nie mam słów. 'Błyskawica' to mało powiedziane. :jupi:
{$signature}
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 675
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: piwo » 09 paź 2012, 18:30:42

Przy okazji można by uaktualnić opis z ofertą na Stronie głównej hostingu,
bo tam ciągle pisze że np oferujecie max PHP 5.3, kiedy w ofercie już dawno jest 5.4,
albo że oferujecie 25 kont pocztowych, a w rzeczywistości jest 50 itd itd..
My co prawda wiemy co oferujecie ale jak ktoś nowy zajrzy to pomyśli że prawda :wink:
{$signature}
rkd77
Admin CBA
Posty: 4172
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: rkd77 » 09 paź 2012, 19:04:02

piwo, poprawione.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
cysioland
Posty: 206
Rejestracja: 14 lut 2009, 21:18:54
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: http://computer-planet.cba.pl
Lokalizacja: Krapkowice
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: cysioland » 25 paź 2012, 20:33:31

Mam pewną propozycję: na wielu hostingach można podpiąć pod katalog nie tylko subdomenę, ale i również osobną domenę.
Np. mam stronę foo.tk
I chcę mieć podstronę "bar".
Załóżmy, że mam też domenę bar.tk
I chciałbym móc zamiast bar.foo.tk pod tym samym kontem podpiąć bar.tk pod osobny katalog.
karol346
Posty: 16
Rejestracja: 26 kwie 2012, 15:43:44
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.e-kasiora.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 1366x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: karol346 » 11 lis 2012, 18:41:19

Możliwość posiadania kilku stron na jednym koncie a nie 1 konto - 1 strona
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: fuma » 11 lis 2012, 19:00:58

karol346 ale masz taka mozliwosc. Mozesz posiadac wiele stron na jednym koncie.
zeferu
Posty: 85
Rejestracja: 20 kwie 2009, 14:42:15
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: java-town.y0.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1360x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: zeferu » 12 lis 2012, 01:40:51

Title, żeby nie wyglądało tak na google "nazwa strony - CBA.pl" przez to tracimy pozycjonowanie dla danych fraz.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2012, 18:01:48 przez zeferu, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x600
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: DeaDriam » 12 lis 2012, 19:56:23

zeferu
piszesz aby pisac dla reklamy strony?ktorej zawartosc..czy aby w calosci jest legalna?
w dodatku pobieralnia jest w kilkunastu % nieaktualna.. :faja:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
forumksiazki
Posty: 5
Rejestracja: 06 sty 2013, 22:59:06
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1920x1080

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: forumksiazki » 06 sty 2013, 23:04:45

Możliwość instalowania własnych skryptów:)
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Mobile Android 240x301
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: Fineas_Nigellus » 06 sty 2013, 23:08:43

Widzę że reklama sygnaturki jest teraz w modzie :faja:
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mini 360x503

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: Venite » 06 sty 2013, 23:21:45

forumksiazki , cały czas jest taka możliwość, wystarczy wrzucić pliki skryptu przez ftp. I faktycznie, podejrzanie wygląda to na reklamę sygnatury.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „Dyskusja na temat CBA.PL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości