Co zmienić w hostingu cba.pl?

Pytania dotyczące hostingu w CBA.PL oraz inne sprawy doczyczące korzystania z niego.
Nie należy tutaj zgłaszać problemów!
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: Venite » 04 mar 2012, 12:04:57

Podpisuję się pod Oplanerem, czasem jest coś nie tak.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
BlackDante
Posty: 349
Rejestracja: 10 lut 2010, 19:33:06
Reputacja: 11
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: BlackDante » 16 kwie 2012, 11:29:29

A ja tak grzecznie chciałbym się zapytać czy jest możliwość ponownego włączenia InnoDB i jesli tak to kiedy by to nastąpiło ? ;)
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. - Albert Einstein
darkmatthew
Posty: 20
Rejestracja: 04 lis 2011, 19:18:56
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: Niema
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1680x1050

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: darkmatthew » 21 kwie 2012, 15:30:01

Oplaner WroteColonMyślę, że w hostingu cba.pl należy popracować nad poprawnym czasem serwera i jego obliczaniem.

+1
DarnoX
Posty: 14
Rejestracja: 08 gru 2011, 20:04:53
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1024x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: DarnoX » 10 maja 2012, 09:03:23

Co wy na to aby przyśpieszyć wczytywanie strona na cba.pl zainstalować https://developers.google.com/speed/pagespeed/mod?
Albo SPDY, to już w ogóle powinno przyśpieszyć ładowanie stron na serwerze.
https://developers.google.com/speed/spdy/
parox
Posty: 5
Rejestracja: 06 lip 2007, 11:15:18
Reputacja: 0
Lokalizacja: Prudhoe
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: parox » 11 maja 2012, 02:25:15

A może by tak PHP zaktualizować? 5.4 zjada mniej zasobów bodajże ;>
Awatar użytkownika
piwo
Posty: 675
Rejestracja: 13 lip 2010, 16:13:44
Reputacja: 50
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: piwo » 11 maja 2012, 13:57:37

parox WroteColonA może by tak PHP zaktualizować? 5.4 zjada mniej zasobów bodajże ;>

Można by to dodać jako opcję w Panelu tak jak jest 5.3
Od siebie dodam że to nie jest wcale takie zbędne jak się niektórym wydaje.
Parę dni temu grzebałem na jakiejś stronie która wywalała masę błędów,
po przełączeniu w panelu na 5.3 wszystkie bugi zniknęły jak ręką odjął.
{$signature}
corel
Posty: 35
Rejestracja: 24 sty 2012, 20:35:23
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: hard-shooters.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: corel » 18 maja 2012, 21:11:37

Moglibyście uaktualnić na stronie głównej najlepsze strony bo ciągle puste :(
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mini 240x272

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: Venite » 18 maja 2012, 21:40:21

Najlepsze strony, programy... Dajcie komuś ubogacić tą bibliotekę < czym mogę się zająć ;) > albo usuńcie, bo tylko stoi i straszy ludzi :P
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: DeaDriam » 19 maja 2012, 19:44:12

odchudzić bazy ze stron śmieci jak np

CodeColon Select All Code

http://mojedanie.cba.pl/ 
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mini 240x272

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: Venite » 19 maja 2012, 19:47:53

Juice, nie mogę się do Ciebie dostać na pw, więc napiszę tutaj. Sekcją programów mogę się zająć chętnie :)
Ostatnio mam dużo czasu, a znam kilka narzędzi. Wszystkie potrzebne programy typu FileZilla moim zdaniem powinno się dać znaleźć na cba. Kilka razy w tygodniu będę mógł wchodzić i coś aktualizować i wrzucić :P
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
cysioland
Posty: 206
Rejestracja: 14 lut 2009, 21:18:54
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: http://computer-planet.cba.pl
Lokalizacja: Krapkowice
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: cysioland » 16 cze 2012, 22:11:12

Dodałem propozycje do 1 postu
cysioland
Posty: 206
Rejestracja: 14 lut 2009, 21:18:54
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: http://computer-planet.cba.pl
Lokalizacja: Krapkowice
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: cysioland » 12 lip 2012, 17:45:26

Kolejna propozycja: mod_gzip. Szalenie przydatna rzecz.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4172
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: rkd77 » 12 lip 2012, 18:28:52

cysioland, nie rozumiem. Strony są kompresowane przecież.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
cysioland
Posty: 206
Rejestracja: 14 lut 2009, 21:18:54
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: http://computer-planet.cba.pl
Lokalizacja: Krapkowice
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: cysioland » 14 lip 2012, 21:08:10

rkd77, Google PageSpeed twierdzi co innego.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4172
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Co zmienić w hostingu cba.pl?

Postautor: rkd77 » 14 lip 2012, 21:51:48

cysioland, na reklamy arbomedii nie mam wpływu. Strony na cba powyżej 1k są kompresowane.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „Dyskusja na temat CBA.PL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość