Panel Menedżer plików Poczta Forum
Teraz jest 24 kwi 2014, 07:48:29




Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Joomla - pomoc w instalacji 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 08 lut 2010, 07:35:43
Posty: 13
Reputacja: 0
Witam ponownie,

proszę o wyrozumiałość :)

Weszłam w panel główny konta na cba, pobrałam "joomlę" ( z zakładki oprogramowanie).
Po kliknięciu w link, przeszłam na stronę nazwa.pl (tam mam domenę).

Co mam robić dalej?

Na nazwie.pl weszłam w "konfigurację domeny". Czy mam wybrać opcję:
Zewnętrzne serwery DNS?

Bardzo proszę o wskazówki.

Pozdrawiam,
Marina


09 lut 2010, 22:14:56
ChromeWindows XP1024x768
Zobacz profil
Przyjaciel CBA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 sie 2005, 14:57:56
Posty: 11164
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
To zalezy. Utworzylas konto wpisujac przy wyborze nazwy wlasna domene? Jezeli tak, to opcja Zewnetrzne serwery DNS jest odpowiednia. Wpisujesz tam ns1.cba.pl oraz ns2.cba.pl
Jezeli jednak wybralas domene *cba.pl/y0.pl/c0.pl to masz dwa wyjscia.
1. Usunac obecne konto i utworzyc nowe konto wpisujac domene wlasna.
2. podpiac wlasna domene jako alias do istniejacego konta. W tym celu wykonujesz delegacje DNS (opisane na samym poczatku) i dodajesz wlasna domene w panelu konta jako alias.

_________________
www.glenfarclas.co.uk


09 lut 2010, 22:30:53
OperaWindows Vista1440x900
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 lut 2010, 07:35:43
Posty: 13
Reputacja: 0
fuma, wielkie dzięki..

Zrobione :)

---- EDIT ----

Bardzo proszę jeszcze o informację, co dalej robić, żeby rozpocząć instalację
Joomli.

Pozdrawiam,
Marina


09 lut 2010, 22:36:15
ChromeWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 14 sty 2009, 15:33:33
Posty: 235
Reputacja: 7
Postępować zgodnie z kolejnymi krokami i wpisać poprawne dane w celu połaczenia się z baza danych. Jeszcze jakbys podała nazwe konta to bysmy wiedzieli na jakim etapie instalacji jestes ;)

_________________
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce 8)


09 lut 2010, 22:52:01
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 lut 2010, 07:35:43
Posty: 13
Reputacja: 0
thomas, racja. Zapomniałam <ups>
Nazwa konta to: kreatywni.biz

Przekierowałam domenę na serwery cba i teraz nie wiem, co robić:)

"Pobrałam" Jommlę z listy w dziale "oprogramowanie".

Bardzo proszę o wskazówki.


09 lut 2010, 22:58:50
ChromeWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 14 sty 2009, 15:33:33
Posty: 235
Reputacja: 7
Musisz 3 razy kliknac dalej a pozniej przy opcji konfiguracji bazy wpisać poprawne dane w celu połaczenia się z nią ;) Po połaczeniu trzeba wpisać swojego maila i hasło do panelu joomla a nat usunac przez ftp folder install

_________________
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce 8)


09 lut 2010, 23:04:03
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 lut 2010, 07:35:43
Posty: 13
Reputacja: 0
Dzięki thomas.

Jakimś cudem się udało :)

Co teraz? <rozkłada ręce>


09 lut 2010, 23:10:58
ChromeWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 14 sty 2009, 15:33:33
Posty: 235
Reputacja: 7
Udało Ci się połączyć z bazą :?: Jeśli tak to nast krok jest klikniecie w dalej (bo nie można tam uzyskać połaczenia ftp) a pozniej wpsanie hasła do panelu joomla i swojego maila po czym znowu "dalej" i usunąc folder install na samym koncu

_________________
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce 8)


09 lut 2010, 23:16:34
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 lut 2010, 07:35:43
Posty: 13
Reputacja: 0
Drogi thomasie,

jak mam wejść w panel Joomli?


09 lut 2010, 23:17:48
ChromeWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 14 sty 2009, 15:33:33
Posty: 235
Reputacja: 7
zakładając ze instalacja przebiegła ppoprawnie to powinny być dwa przyciski jeden umozliwiający przejscie na witryne drugi do zaplecza. Można równiez tak http://kreatywni.biz/administrator ale z tego co widze to nie zainstalowałaś joomli w dalszym ciągu.

_________________
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce 8)


Ostatnio edytowano 09 lut 2010, 23:20:43 przez thomas, łącznie edytowano 1 raz



09 lut 2010, 23:19:49
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 lut 2010, 07:35:43
Posty: 13
Reputacja: 0
Tak, udało mi się połączyć z bazą.

Tylko nie wiem, w którym miejscu mam kliknąć :|

---- EDIT ----

Aha, więc coś zrobiłam nie niedobrze.

Jeśli chodzi o Jommlę, to weszłam w "oprogramowanie"
(z panela głównego) i wybrałam Jommlę.

Kiedy jestem w zakładce "oprogramowanie"
jest napisane, że mam zainstalowaną Jommlę.
Ale tak pewnie nie jest..

Co robić? :)


09 lut 2010, 23:20:40
ChromeWindows XP1024x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 14 sty 2009, 15:33:33
Posty: 235
Reputacja: 7
Cała nawigacja instalacji opiera sie na dwoch przyciskach w prawym górnym rogu - cofnij i dalej. W te przyciski trzeba klikac ;)

Edit:
w panelu głównym pisze ze joomla jest zainstalowana ale to tylko jesli chodzi o sam skrypt ktory znajduje sie w katalogu głównym Twojego konta. Nastepnie joomle trzeba zainstalowac z poziomu przeglądarki.

_________________
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce 8)


09 lut 2010, 23:24:10
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Przyjaciel CBA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 sie 2005, 14:57:56
Posty: 11164
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
www.pomoc.joomla.pl grzechem jest nieuzywanie tak wspanialem pomocy

_________________
www.glenfarclas.co.uk


09 lut 2010, 23:26:33
OperaWindows Vista1440x900
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 lut 2010, 07:35:43
Posty: 13
Reputacja: 0
ok, dzięki!


09 lut 2010, 23:30:58
ChromeWindows XP1024x768
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL