Hosting CBA.pl

Panel Menedżer plików Poczta Forum
Teraz jest 26 lis 2014, 14:30:52




Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak wgrać szablon? (Joomla) 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 29 sie 2009, 21:45:18
Posty: 10
Reputacja: 0
Lokalizacja: Jelenia Góra
Witam.
Wiem, że było już dużo takich tematów, bo wszystkie je czytałem, więc proszę nie dawajcie mi linków jeżeli nie ma tam zamieszczonego identycznego problemu jak mój. Był jeden podobny temat... też gościu nie mógł zainstalować szablonów, ale żadne z tamtych rozwiązań nie rozwiązywało mojego problemu.

Do rzeczy...:
Na cba.pl pierwszy raz robię stronę www, więc niewiele wiem.
Na swoją stronę chciałem wgrać szablon, który sobie wcześniej upatrzyłem (prawdopodobnie jest on na moją wersję joomli).
Zacząłem próbować wrzucać go na różne sposoby:
Wrzuciłem go do menadżera plików przez FTP, wszytko ładnie wygląda, ale jak loguję się na swoją str i na admina to nie widzę tego szablonu (po prostu go nie ma) i nic nie mogę zrobić... Sprawdzałem kilka razy czy wszystkie pliki wrzuciłem i czy wrzuciłem je w odpowiednie miejsce i wszystko było ok. Niestety nadal nie widziałem mojego szablonu w folderze, w którym powinien on się znajdować.
Spróbowałem więc następnym sposobem zainstalować mój szablon, a mianowicie zainstalować go w zapleczu przez tamtego instalatora. Wybieram opcję Instaluj z pakietu: wyszukuję z pulpitu paczkę z moim szablonem i zatwierdzam.
Gdy klikam Wczytaj plik & zainstaluj wyskakuje mi informacja: Ostrzeżenie: Nie udało się usunąć pliku (a ja chciałem go zainstalować, a nie usunąć....) a tuż pod tym jest napisane: Nie można znaleźć pakietu instalacyjnego.
Próbowałem kilka razy, jednak nigdy się nie udało...
Pomyślałem sobie, że może coś z szablonem mam nie tak, więc znalazłem inny na joomle mojej wersji, wgrałem i znowu nic z tego :(

może ktoś mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu?
wiecie co robię nie tak?
macie jakiś inny, lepszy sposób na wgranie szablonu?

(tylko proszę proste tłumaczenie bo jak już pisałem należę do tz "zielonych" w tych sprawach)

Czekam na odp i z góry dziękuję :)

_________________
pozdrawiam


29 sie 2009, 22:01:35
FirefoxWindows Vista1280x1024
Zobacz profil AIM
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2009, 13:37:09
Posty: 151
a zmieniłeś ustawienia szablonu w menu administracyjnym?

Rozszerzenia -> Szablony

i ten co wgrales przez FTP wybierz jako domyślny

_________________
>>>> Moja strona


29 sie 2009, 22:10:33
OperaWindows XP1280x800
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 29 sie 2009, 21:45:18
Posty: 10
Reputacja: 0
Lokalizacja: Jelenia Góra
ustawienia szablonu? chodzi Ci o to jaki szablon wgrany?

ale tu jest problem... nie mogę go ustawić jako domyślny, ponieważ nie widzę go, nie ma... to wygląda tak jakby wg nie był wrzucony do FTP, a jest...

_________________
pozdrawiam


29 sie 2009, 22:15:17
FirefoxWindows Vista1280x1024
Zobacz profil AIM
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 11:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
wielkość liter się wszędzie zgadza? to na pewno szablon do tej samej wersji?


29 sie 2009, 22:17:17
FirefoxWindows Vista1366x768
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2009, 13:37:09
Posty: 151
to wgraj do katalogu templemates rozpakowany szablon, tzn katalog z plikami szablonu.
Tylko szablony z wersji 1.5.x nie dzialaja z wersja 1.0.x Joomla

_________________
>>>> Moja strona


29 sie 2009, 22:22:25
OperaWindows XP1280x800
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 29 sie 2009, 21:45:18
Posty: 10
Reputacja: 0
Lokalizacja: Jelenia Góra
na 100%...



yyyyyyyy.... wiem o co może chodzić.... w czasie zakładanie konta nie "powiązałem?" strony www z kontem FTP...
to chyba to nie?
tylko teraz jak to robię to wyskakuje mi błąd... dobre dałem dane?:
Włącz FTP Tak
Serwer FTP 127.0.0.1
Port FTP 21
Użytkownik FTP admin@key-board.y0.pl
Hasło FTP ●●●●●●●●●●● (to ok ;] )
Główny katalog FTP ... co tutaj?

a taki błąd mi wyskakuje:


* JFTP::mkdir: Bad response
* JFTP::chmod: Bad response

---- EDIT ----

IceFox1 napisał(a):
to wgraj do katalogu templemates rozpakowany szablon, tzn katalog z plikami szablonu.
Tylko szablony z wersji 1.5.x nie dzialaja z wersja 1.0.x Joomla


tak zrobiłem na samym początku...

_________________
pozdrawiam


29 sie 2009, 22:23:30
FirefoxWindows Vista1280x1024
Zobacz profil AIM
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2009, 13:37:09
Posty: 151
A nadałeś odpowiednie chmody katalogom? tzn chmody 777 ?

_________________
>>>> Moja strona


29 sie 2009, 22:32:01
OperaWindows XP1280x800
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 29 sie 2009, 21:45:18
Posty: 10
Reputacja: 0
Lokalizacja: Jelenia Góra
ok, zrobiłem to poczekajcie zobacze co dalej się będzie działo.

_________________
pozdrawiam


Ostatnio edytowano 29 sie 2009, 22:41:59 przez damian937, łącznie edytowano 1 raz



29 sie 2009, 22:33:33
FirefoxWindows Vista1280x1024
Zobacz profil AIM
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2009, 13:37:09
Posty: 151
TU jest wszystko ładnie wyjasnione.

Chmody należy zmienić katalogom:

administrator/backups/
administrator/components/
administrator/language/
administrator/language/en-GB/
administrator/language/pl-PL/
administrator/modules/
administrator/templates/
components/
images/
images/banners/
images/stories/
language/
language/en-GB/
language/pdf_fonts/
language/pl-PL/
media/
modules/
plugins/
plugins/content/
plugins/editors/
plugins/editors-xtd/
plugins/search/
plugins/system/
plugins/user/
plugins/xmlrpc/
templates/
cache/
administrator/cache/
logs/
tmp/

_________________
>>>> Moja strona


29 sie 2009, 22:40:47
OperaWindows XP1280x800
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 29 sie 2009, 21:45:18
Posty: 10
Reputacja: 0
Lokalizacja: Jelenia Góra
ja pierd... :( zmieniłem chmody all pliką z tego folderu ;/ omg... da się to jakoś cofnąć czy mam od nowa wgrywać pliki ?...


29 sie 2009, 22:47:32
FirefoxWindows Vista1280x1024
Zobacz profil AIM
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2009, 13:37:09
Posty: 151
da się, przywrocic chmody 644 tym plikom.

_________________
>>>> Moja strona


29 sie 2009, 22:50:08
OperaWindows XP1280x800
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 29 sie 2009, 21:45:18
Posty: 10
Reputacja: 0
Lokalizacja: Jelenia Góra
wszystkim tym plikom?
i jeszcze jedno pytanie:
podałeś katalogi w których mam zmienić chmod na 777, ale razem z całą zawartością czy tylko folder?

_________________
pozdrawiam


Ostatnio edytowano 29 sie 2009, 22:55:20 przez damian937, łącznie edytowano 1 raz



29 sie 2009, 22:50:40
FirefoxWindows Vista1280x1024
Zobacz profil AIM
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2009, 13:37:09
Posty: 151
tylko te katalogi co podalem wyzej w poscie maja miec chmody 777, reszta 644. Plik configuration.php ma miec tez 777 chmody

_________________
>>>> Moja strona


29 sie 2009, 22:54:39
OperaWindows XP1280x800
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 29 sie 2009, 21:45:18
Posty: 10
Reputacja: 0
Lokalizacja: Jelenia Góra
damian937 napisał(a):
i jeszcze jedno pytanie:
podałeś katalogi w których mam zmienić chmod na 777, ale razem z całą zawartością czy tylko folder?
???

_________________
pozdrawiam


29 sie 2009, 22:56:04
FirefoxWindows Vista1280x1024
Zobacz profil AIM
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2009, 13:37:09
Posty: 151
tylko folder, nie zawartosc

_________________
>>>> Moja strona


29 sie 2009, 23:01:14
OperaWindows XP1280x800
Zobacz profil WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL