Hosting CBA.pl

Panel Menedżer plików Poczta Forum
Teraz jest 23 wrz 2014, 20:20:06




Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 joomla zmiana logo 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 26 cze 2008, 17:51:48
Posty: 17
Reputacja: 0
witam jestem początkujący i nie wiem jak zmienić logo na banerze jest z joomla a chcę wrzucić swoje dajcie znać jak to zrobić lub gdzie znajdę info na w/w temat z góry dziękuje
sigma-katowice.cba.pl

_________________
fazi


08 paź 2008, 15:14:39
FirefoxWindows Vista1024x768
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 07 paź 2008, 15:35:53
Posty: 7
Reputacja: 1
Hej mam podobny problem,
zdjęcie, które chcę wstawić na logo obrobiłem w gimpie - wielkość jest taka sama jak tego w szablonie, format jpg. Niestety kiedy zastępuje nim zdjęcie szablonu przez program ftp, na stronie dalej jest to stare logo... Czytałem że trzeba zdjęcie zapisać save for web, ale u mnie w gimpie nie ma takiej funkcji. Czy faktycznie o to chodzi? Jeśli tak, jakiego użyć programu? Moja strona to www.samorzadpolonistyki.cba.pl Może to z szablonem jest coś nie tak?


09 paź 2008, 12:20:17
FirefoxWindows XP800x600
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sie 2008, 08:16:25
Posty: 175
Reputacja: 6
Lokalizacja: 50°06'N 20°54'E
poczytaj o pamięci podręcznej przeglądarki - cache

PS. Jako tło mi wyświetla się jakiś rozciągnięty budynek

_________________
Poprzez błędy człowiek dąrzy do doskonałości

Kliknij aby zmienić mój avatar / Statystyki


09 paź 2008, 12:51:57
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil AIM WWW

Dołączył(a): 05 paź 2008, 22:01:31
Posty: 10
Reputacja: 0
fazi w plikach stylu podmień oryginalny banner stylu joomla na Twój nowy banner i wyczyść cache przeglądarki, aby zobaczyć zmiany na Twojej stronie. jaki plik podmienić, to musisz sam poszperać po plikach, bo style w różnych plikach i z różnymi rozszerzeniami maja bannery

ps. podaj mi nazwę stylu i źródło do jego pobrania to Ci napisze który pli podmienić


09 paź 2008, 18:21:43
FirefoxWindows XP1280x1024
Zobacz profil

Dołączył(a): 26 cze 2008, 17:51:48
Posty: 17
Reputacja: 0
oki dzięki zrobiłem tak jak napisał la-musica i jest ok temat opanowany :jupi:

_________________
fazi


22 paź 2008, 11:41:33
FirefoxWindows Vista1024x768
Zobacz profil WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL