joomla zmiana logo

Konfiguracja cmsów Joomla i Mambo.
fazi
Posty: 17
Rejestracja: 26 cze 2008, 16:51:48
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

joomla zmiana logo

Postautor: fazi » 08 paź 2008, 14:14:39

witam jestem początkujący i nie wiem jak zmienić logo na banerze jest z joomla a chcę wrzucić swoje dajcie znać jak to zrobić lub gdzie znajdę info na w/w temat z góry dziękuje
sigma-katowice.cba.pl
fazi
mich87
Posty: 7
Rejestracja: 07 paź 2008, 14:35:53
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: samorzadpolonistyki.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 800x600

Re: joomla zmiana logo

Postautor: mich87 » 09 paź 2008, 11:20:17

Hej mam podobny problem,
zdjęcie, które chcę wstawić na logo obrobiłem w gimpie - wielkość jest taka sama jak tego w szablonie, format jpg. Niestety kiedy zastępuje nim zdjęcie szablonu przez program ftp, na stronie dalej jest to stare logo... Czytałem że trzeba zdjęcie zapisać save for web, ale u mnie w gimpie nie ma takiej funkcji. Czy faktycznie o to chodzi? Jeśli tak, jakiego użyć programu? Moja strona to www.samorzadpolonistyki.cba.pl Może to z szablonem jest coś nie tak?
Awatar użytkownika
kropek4767
Posty: 177
Rejestracja: 31 sie 2008, 07:16:25
Reputacja: 6
Strona na CBA.pl: http://www.kropek4767.cba.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: joomla zmiana logo

Postautor: kropek4767 » 09 paź 2008, 11:51:57

poczytaj o pamięci podręcznej przeglądarki - cache

PS. Jako tło mi wyświetla się jakiś rozciągnięty budynek
Poprzez błędy człowiek dąrzy do doskonałości
la-musica
Posty: 10
Rejestracja: 05 paź 2008, 21:01:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: la-musica.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: joomla zmiana logo

Postautor: la-musica » 09 paź 2008, 17:21:43

fazi w plikach stylu podmień oryginalny banner stylu joomla na Twój nowy banner i wyczyść cache przeglądarki, aby zobaczyć zmiany na Twojej stronie. jaki plik podmienić, to musisz sam poszperać po plikach, bo style w różnych plikach i z różnymi rozszerzeniami maja bannery

ps. podaj mi nazwę stylu i źródło do jego pobrania to Ci napisze który pli podmienić
fazi
Posty: 17
Rejestracja: 26 cze 2008, 16:51:48
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: joomla zmiana logo

Postautor: fazi » 22 paź 2008, 10:41:33

oki dzięki zrobiłem tak jak napisał la-musica i jest ok temat opanowany :jupi:
fazi

Wróć do „Joomla, Mambo”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość