Panel Menedżer plików Poczta Forum
Teraz jest 29 lip 2014, 08:39:11




Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Blokada Adblocka 

Zgadzasz siê z opinią autora tego postu? Na końcu jest pytanie.
Tak 80%  80%  [ 44 ]
Nie 20%  20%  [ 11 ]
Liczba głosów : 55

 Blokada Adblocka 
Autor Wiadomość
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 12:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Post 
Slusarz trochę Cię zawiodę; mam też możliwość [nie zawsze, ale często] do przeszukiwania stron poza katalogiem jak i rankingiem; także jest duże prawdopodobieństwo że strona zostanie wyłapana;


02 lip 2007, 18:49:05
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sie 2005, 15:06:08
Posty: 2417
Reputacja: 34
Lokalizacja: G-dz
Post 
w operze nie trzeba wprowadzac takich jaj, bo opera domyslnie nie blokuje reklam googla, i słusznie, bo wiele serwisów z tego żyje. A że adblock to robi, to raczej tylko pasożytnicze podejście twórców :).

_________________
Obrazek


12 lip 2007, 19:13:17
OperaWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 12:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Post 
Cytuj:
operze nie trzeba wprowadzac takich jaj, bo opera domyslnie nie blokuje reklam googla

Firefox również domyślnie nie blokuje reklam;


12 lip 2007, 19:26:10
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2005, 10:01:51
Posty: 1530
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Post 
Monstrual napisał(a):
A że adblock to robi,

też nie blokuje reklam domyślnie, tylko jak sobie ustawisz...

_________________
Herosi
Kyle XY


12 lip 2007, 19:29:23
FirefoxWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sie 2005, 15:06:08
Posty: 2417
Reputacja: 34
Lokalizacja: G-dz
Post 
HitcH napisał(a):
też nie blokuje reklam domyślnie, tylko jak sobie ustawisz...

ciekawi mnie jaki jest sens blokowania reklkam google AdSense. Moim zdaniem głupota ;]

_________________
Obrazek


12 lip 2007, 19:46:52
OperaWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 12:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Post 
Monstrual nie tylko reklam od GA, ale również innych reklam, których m.in. na wp jest zbyt dużo czasami; Adblokiem można blokować nie tylko reklamy;


12 lip 2007, 20:26:04
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sie 2005, 15:06:08
Posty: 2417
Reputacja: 34
Lokalizacja: G-dz
Post 
Gromed napisał(a):
Monstrual nie tylko reklam od GA, ale również innych reklam, których m.in. na wp jest zbyt dużo czasami; Adblokiem można blokować nie tylko reklamy;


Uważasz mnie za idiotę? Jeden drugiemu z Was zaprzecza. Skoro domyslnie nie blokuje reklam Google AdSense to po co to zmieniać? To jest zupełnie inny typ reklam, i nie łączy się z tymi na wp, czy onecie itp. Zdaję sobie sprawę z tego, czym jest AdBlock.

_________________
Obrazek


12 lip 2007, 22:13:43
OperaWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW

Dołączył(a): 11 paź 2006, 03:03:36
Posty: 2
Reputacja: 0
juice napisał(a):
Osoby które tego nie potrafią uszanować, zostaną ukarane. Kara to upierdliwe okienko Alert w Javascripcie oraz jaskrawy kolor z odpowiednim napisem w miejscu reklamy.


Taaa, ale zostaną ukarane tylko te osoby, które nie używają dodatkowo No-script 8)
No-script razem z Adblockiem to zapora dla wszelkich reklam.

BTW rozumiem Twoją argumentację i popieram. Wszystkie darmowe usługi web z których korzystam i które wspomagają się reklamami mam w whiteliście adblocka. Także i cba.pl dodałem.

_________________
pozdrawiam
bubz


13 lip 2007, 11:19:11
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2005, 10:01:51
Posty: 1530
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Post 
Co do psosób nie blokowania reklam google cba... Niby zrobiłem jak mówiliści, dałem cba do wyjątków ale i tak się blokują :)

_________________
Herosi
Kyle XY


16 lip 2007, 12:19:46
FirefoxWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 12:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Post 
HitcH, gdyż przy tych nowych reklamach od GA [tych ładniejszych :P] trzeba wyłączyć adblocka, aby było widać całą treść reklamy;


16 lip 2007, 12:32:02
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sie 2005, 15:06:08
Posty: 2417
Reputacja: 34
Lokalizacja: G-dz
Post 
Gromed napisał(a):
trzeba wyłączyć adblocka, aby było widać całą treść reklamy;


tak to jest z niedopracowanymi rozwiazaniami. Ja nie mam z tym problemu ale mam inna przeglądarke. nic nie zmienialem od pcozatku w ustawieniahc blokoania, a blokuje wylacznie to co ma ^^. Domyslnie.. £atwo i przyjemnie. Solidnie.

_________________
Obrazek


16 lip 2007, 12:41:33
OperaWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2005, 10:01:51
Posty: 1530
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Post 
Adblock domyślnie nie blokuje tego co chce. A ja chce WSZYSTKIE reklamy blokować ;) A zreszta... niech zostaną jak są :D

_________________
Herosi
Kyle XY


16 lip 2007, 12:47:06
FirefoxWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 12:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Post 
Monstrual wiemy już jak kochasz swoją Operę i wykorzystasz każdą okazję, aby udowodnić jaka ona jest cudowna; nie powiem, że jest zła, ale nie znaczy, że na każdym kroku musisz krytykować Firefoksa; w Operze jakby się pobawić, też blokowałaby reklamy od GA; a co do tego, że się nie pokazuję nowe reklamy od GA, nawet po dodaniu do wyjątków, to po protu wina tego iż najnowsza wersja Adblocka wyszła przed nowymi wersjami reklam, może w następnej to poprawią;


16 lip 2007, 13:05:31
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sie 2005, 15:06:08
Posty: 2417
Reputacja: 34
Lokalizacja: G-dz
Post 
chwalę po prostu dobre rozwiązania i nie zalezy mi na blokowaniu reklam, które mi nie przeszkadzają. Tyle z mojej strony.

_________________
Obrazek


16 lip 2007, 16:41:55
OperaWindows XP1280x1024
Zobacz profil AIM WWW

Dołączył(a): 26 lip 2007, 23:22:38
Posty: 1
Reputacja: 0
Post 
A ja wam powiem że to nie problem. Piszę programy, znam system, wiem jak działa itp.

Można zablokować funkcję tego Allertu. Kwestia poszukania MessageBoxA i znienieniu na NOP

Ewentualnie Windows/System32/drivers/etc/hosts - tam mozna tez zablokowac pewne strony ;d


26 lip 2007, 23:25:52
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL