Hosting CBA.pl

Panel Menedżer plików Poczta Forum
Teraz jest 23 lis 2014, 23:01:06




Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Pomysł na poradnik do FQ 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 17 lut 2009, 15:50:57
Posty: 33
Reputacja: 0
Zauważyłem, że na żadnej stronie z dostępem do ftp takowego nie ma, a np. ja mam z tym problem viewtopic.php?f=28&t=11207. Przydałby się poradnik jak instalować forum (o sub-domenie "forum."), kiedy mamy już zainstalowaną stronę! Są poradniki jak instalować, ale w sytuacji kiedy nie mamy założonej strony. A problem pojawia się kiedy trzeba wypełnić pola instalacji, np. jaką wpisać domenę, ścieżkę skryptu, prefiks dla tabel w bazie danych, bo występują błędy, że albo nie znaleziono strony, albo że w bazie istnieją tabele z takim prefiksem.

Miałem taki problem na innej stronie (nie podam nazwy, konkurencja) i nikt nie pomógł, więc musiałem zrezygnować, przerzuciłem się na cba.pl i tu jest to samo, więc taki poradnik się przyda.


18 lut 2009, 18:31:23
FirefoxWindows XP1280x960
Zobacz profil

Dołączył(a): 11 sty 2009, 12:14:57
Posty: 556
Reputacja: 5
A co tu mądrego? Jak forum instalujesz w domenie forum.wklejto.cba.pl to ścieżka skryptu to taka ścieżka, pod którą wchodzisz do instalatora, więc jeśli jest subdomena:
forum.wklejto.cba.pl to script path wynosi /
jeśli natomiast wklejto.cba.pl/forum, to domena wynosi: wklejto.cba.pl, a script path: forum/
Jasne?


18 lut 2009, 19:24:57
FirefoxWindows XP1152x864
Zobacz profil

Dołączył(a): 16 sie 2009, 14:25:45
Posty: 14
Reputacja: 0
I właśnie o to się rozbija użytkownik: o proste niuanse.
2. Poradnika, jak uruchomić php w sensie: umieścić jakikolwiek skrypt na stronie żeby zadziałał tez by się przydał.


16 sie 2009, 14:37:23
FirefoxLinux1024x768
Zobacz profil
Przyjaciel CBA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 sie 2005, 13:57:56
Posty: 11170
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Smok Eustachy napisał(a):
2. Poradnika, jak uruchomić php w sensie: umieścić jakikolwiek skrypt na stronie żeby zadziałał tez by się przydał.

nie ma ku temu potrzeby, gdyz niemal kazdy skrypt sciagniety z internetu posiada wlasna instrukcje instalacji i nie jest mozliwym napisanie uniwersalnego poradnika/tutoriala jak instalowac skrypty php na stronie.

_________________
www.glenfarclas.co.uk


16 sie 2009, 14:40:33
OperaWindows Vista1440x900
Zobacz profil

Dołączył(a): 16 sie 2009, 14:25:45
Posty: 14
Reputacja: 0
Czyli nie ma możliwości a nie potrzeby. Ale jest możliwość napisanie prostego skryptu, instrukcji, jak go wrzucić na stronę i informacji: patrz, na cba działa PHP!


16 sie 2009, 15:13:04
FirefoxLinux1024x768
Zobacz profil
Przyjaciel CBA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 sie 2005, 13:57:56
Posty: 11170
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Smok Eustachy nie ma mozliwosci ani potrzeby.
Smok Eustachy napisał(a):
Ale jest możliwość napisanie prostego skryptu, instrukcji, jak go wrzucić na stronę i informacji: patrz, na cba działa PHP!

nie rozumiem tego.

_________________
www.glenfarclas.co.uk


16 sie 2009, 15:15:46
OperaWindows Vista1440x900
Zobacz profil

Dołączył(a): 16 sie 2009, 14:25:45
Posty: 14
Reputacja: 0
fuma napisał(a):
Smok Eustachy nie ma mozliwosci ani potrzeby.
Smok Eustachy napisał(a):
Ale jest możliwość napisanie prostego skryptu, instrukcji, jak go wrzucić na stronę i informacji: patrz, na cba działa PHP!

nie rozumiem tego.

No proste. Skrypt ma wykonać tyle: echo "To ja, PHP na CBA".
No i instrukcja jak taki efekt uzyskać.


16 sie 2009, 19:04:35
FirefoxLinux1024x768
Zobacz profil
Przyjaciel CBA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 sie 2005, 13:57:56
Posty: 11170
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
nie rozumiem po co wynajdywac kolo na nowo. Od nauki php sa przerozne kursy, ktorych w sieci jest cala masa, oraz ksiazki od ktorych uginaja sie polki w ksiegarniach.

_________________
www.glenfarclas.co.uk


16 sie 2009, 19:07:25
OperaWindows Vista1440x900
Zobacz profil
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 11:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
przecież tutoriali o PHP jest w internecie setki; po, co robić kolejny? wstawianie php w kody stron na cba nie różni się niczym od robienie tego na innych serwerach


16 sie 2009, 19:07:43
FirefoxWindows Vista1366x768
Zobacz profil
Admin forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2006, 11:18:45
Posty: 2990
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Smok Eustachy jeśli masz jakiś problem z PHP to po prostu opisz go w dziale "Pierwsze kroki", a na pewno ktoś Ci tam pomoże;


16 sie 2009, 19:13:30
FirefoxWindows Vista1366x768
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL