Hosting CBA.pl

Panel Menedżer plików Poczta Forum
Teraz jest 19 gru 2014, 08:11:54




Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Jak wstawić stronę na serwer cba.pl? Ponownie, bo nierozumie 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 09 maja 2011, 17:41:27
Posty: 4
Reputacja: 0
Ukończyłam moją stronę za pomocą kodów w notatniku (na lekcjach informatyki) :) I na 6 pani kazala wstawic tes trony na cb.pl. i ja nie wiem, jak to zrobic. Najchętniej chciałabym, aby osoba, która może mi pomóc napisała mi na meila wera3009@gmail.com. A jak nie tu tu, ale mowie: wole na meila :) Z góry dziekuje ;)

Nie złościć się, że o to pytam, ale nie niczego w FAQ (albo nie rozumiem tego, co jest napisane) ehh... Lecz baaardzo prosiłabym o pomoc! Jak ktoś mi pomoże, byłabym baaaardzo wdzięczna i dłużna :) Prosze, to dla mnie ważne :) Piszcie na e-mail wera3009@gmail.com lub gg 11841643 (w wiadomości wpiszcie to ja, z serweru cba czy coś takiego) Jak będę niedostepna to odpiszę niedługo ;)


10 maja 2011, 19:08:37
FirefoxWindows NT1152x864
Zobacz profil

Dołączył(a): 10 lut 2010, 19:33:06
Posty: 349
Reputacja: 11
viewtopic.php?f=19&t=918

_________________
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. - Albert Einstein


10 maja 2011, 19:32:37
FirefoxWindows NT1366x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 09 maja 2011, 17:41:27
Posty: 4
Reputacja: 0
no wlasnie teog nie rozumiem!! ;pp


10 maja 2011, 19:44:44
ChromeWindows NT1152x864
Zobacz profil
Admin CBA

Dołączył(a): 24 maja 2009, 15:45:21
Posty: 3774
Reputacja: 110
wera3009, nie musisz wszystkiego rozumieć.
Zacznij od założenia konta na cba. http://cba.pl/panel/ -> kliknij w ZAŁÓŻ KONTO


10 maja 2011, 19:53:06
ChromeLinux1024x768
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lut 2011, 08:01:57
Posty: 2430
Reputacja: 41
Wera, napisze możliwie jak najprościej :
Na CBA.PL, jeśli nie masz, kliknij w "założ konto". Tam masz dwa pola, w jednym wpisujesz adres strony bez żadnej końcówki, przykładowo "mojastrona", w drugim polu masz do wyboru trzy końcówki:
- cba.pl - dla adresu mojastrona.cba.pl,
- c0.pl - analogicznie, dla mojastrona.c0.pl,
- y0.pl - również analogicznie do powyższych.
Czwartą opcją jest wpisanie własnej domeny, np mojastrona.pl, ale nie sądzę żebyś miała wykupioną, więc to zostaw. Po wybraniu końcówki i nazwy strony wypełniasz formularz i zakładasz konto.

Jeżeli masz stronę gotową, teoretycznie reszta to banał - wystarczy wrzucić stronę na serwer FTP. Jeżeli nie wiesz o co chodzi, pisze dalej - powinnaś zrozumieć, nie jest to trudne.

Jeżeli używasz programu typu TotalCommander, musisz podać odpowiednie dane. Oto one:
Wchodzisz w zakładkę "polecenia", potem "FTP łączenie". Tam podajesz nazwy:
Adres serwera: cba.pl,
Nazwa użytkownika: admin@mojastrona.cba.pl (oczywiście "mojastrona" zastąp nazwą swojej strony, a końcówkę cba.pl zostaw jeśli taką wybrałas a jeśli nie to zmien),
Hasło: takie jak przy logowaniu do konta.

Jeśli wszystko zrobiłaś ok, połączysz się z Twoim serwerem. Tam masz kilka plików, typu "errors", .ftpquota, itd. Ich nie ruszaj. W drugim oknie otwórz folder ze stroną na Twoim komputerze, zaznacz wszystkie pliki do wysłania i wciśnij klawisz F5. To spowoduje wysyłanie - poczekaj i tyle. Gotowe. Ewentualnie przy jakimś błędzie wysyłania, wyslij jeszcze raz pliki z opcja "pomin wszystkie", jeśli program zapyta.

Jeżeli nie masz programu typu TC, wejdz na http://cba.pl/panel/tools/filemanager . Tam podaj dane, które pokazałem wyżej i też zalogujesz się na FTP. Tak samo, wybierasz przycisk wyslij, wybierasz pliki i wysyłasz na serwer. To tyle z mojej strony. ;)

Jeśli dalej nie rozumiesz, za kilka dni, jeśli admini pozwolą, zrobię w Faq tutorial krok po kroku z obrazkami, dodam wtedy link.

Pzdr. :)

_________________
Nie drażnij lwa, bo lew... to ja.


10 maja 2011, 20:32:00
Opera240x320
Zobacz profil

Dołączył(a): 09 maja 2011, 17:41:27
Posty: 4
Reputacja: 0
Dzięki, w miarę jasno napisałeś. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Bo nie mam wykupionej strony cośtamcoś.pl, a wpisałam tak w polu gdy się rejestrowałam (około 3 dni temu) :)) To co? Musze załozyc od nowa zeby mi poprawnie dzialalo? :))


11 maja 2011, 14:40:13
FirefoxWindows NT1152x864
Zobacz profil

Dołączył(a): 10 lut 2010, 19:33:06
Posty: 349
Reputacja: 11
Najłatwiejszym wyjściem jest założenie konta od nowa, bo nie wiem czy komuś z administracji będzie się chciało zmieniać to wszystko w bazie danych. No i miło by było gdybyś zaznaczyła obecne konto do usunięcia, żeby nie stwarzać problemów kto chciałby wykupić tą domenę i postawić na serwerach cba.pl strone :)

_________________
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. - Albert Einstein


11 maja 2011, 16:21:37
FirefoxWindows NT1366x768
Zobacz profil

Dołączył(a): 05 sty 2011, 07:21:43
Posty: 1625
Reputacja: 37
wera3009 napisał(a):
Bo nie mam wykupionej strony cośtamcoś.pl,

Jeśli chcesz mieć Konto z własną domeną ( tak to rozumiem) to musisz:
Wykupić/Zamowić taką domeną u rejestratora domen np http://www.domeny.pl/
Opłacić ją/zostanie wtedy zarejestrowana
Założyć konto na cba.pl i wybrać opcję własna i wpisać właśnie tą domeną
Ustawić u rejestratora domen dns-y dla cba.pl
Wszelkie takie dane znajdziesz poniżej
http://cba.pl/faq/

---- EDIT ----

acha po opłaceniu i rejestracji domeny
załozeniu konta z nią na cba.pl i dodaniu dns cba.pl -musisz poczekać na propagację dns do około 48 godzin nim strona pojawi się w internecie(zazwyczaj trwa to krócej)

_________________
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.


11 maja 2011, 16:43:39
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lut 2011, 08:01:57
Posty: 2430
Reputacja: 41
dokładnie. Mówiłem przecież, wybierz jakąś domenę z listy, np .cba.pl i po problemie. A tamtą usun :)

Cieszę się że pomogłem ;)

_________________
Nie drażnij lwa, bo lew... to ja.


11 maja 2011, 20:52:43
Opera240x320
Zobacz profil

Dołączył(a): 05 sty 2011, 07:21:43
Posty: 1625
Reputacja: 37
coopra
Czytaj uważnie o jakiej domenie Użytkowniczka pisze
o...."pl" bez cba.pl :)

_________________
Nie potrafisz znieść krytyki?.. Prawdziwy zwycięzca nie boi się ani nagich faktów, ani krytyki.


12 maja 2011, 04:51:57
FirefoxWindows XP1024x768
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lut 2011, 08:01:57
Posty: 2430
Reputacja: 41
Wiem że o .pl, chodziło mi o to, że jak jej nie chce wykupić, to żeby usunęła konto i założyła na nowo z istniejącą (jeśli ma swoją), lub którąś z darmowych subdomen :P

_________________
Nie drażnij lwa, bo lew... to ja.


12 maja 2011, 05:43:57
Opera240x320
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL